Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Sunday, August 14, 2011

~~Day 1 : Introduce, recent picture of yourself, 15 interesting facts~~

Assalammualaikum
malam ni bermulenye task saya untuk mencompletekan 30days challenges
hari pertama ni aku kene memperkenalkan gambar aku baru baru ni dan juga 15 fakta menarik tentang diriku *semue pasal diri aku menarik je


fakta satu: saya suke bercakap
aku memang sejak dilahirkan keluar je dari perut mama aku suke bercakap *tak baik tipu ye bulan bulan puase ni aku suke bercakap sehinggakan kadang kadang mase tidur pun bercakap tau, mengigau, kawan kawan aku yang dari dulu tidur sakatil dan sebantal dengan aku dah tau tabiat aku ni, tapi aku bercakap mase tidur tu bukan la selalu setiap mase pun bile penat je suke sangat membebel siang siang malam pun terbawa bawa sampai mase tidur *kepoh betul mak cik ni aku suke je bercakap, tapi tak ade la suke menipu dan sngat benci orang menipu ye ni sebab tak boleh bercakap, tak reti nak duduk diam, aku menaip je la kan

aku cakap aku dah berubah jadi pendiam pun kawan aku tak percaye


fakta dua: suke berkawan
dah kalau banyak cakap tahap sampai tidur pun nak bercakap, makenye aku suke la berkawan, dari kecik aku ramai kawan *ceh, yeke? ke ramai musuh? niat dihati memang la nak kawan dengan semue orang, tapi biasalah, hidup ni bukan semue nak berkawan dengan kite kan, kadang kadang kawan kepada kawan aku pun ramai yang jadi kawan aku, macam dah lame kenal pulak, pastu borak dengan orang tu macam dah kenal lame, padahal baru je pertama kali jumpe,  tapi kalau dekat facebook ke, aku memang tak aprrove la orang yang tak dikenali *ayat bajet dah ramai kawan sebab pada aku facebook tu untuk orang yang betul betul dah kawan dengan aku *dah kawan pun bukan bertegur pun, bile birthday baru la pergi wall orang tu wish birthday kan

fakta ketiga : air mata ku sangat murah
air mata je sangat murah, harga diri mahal tau, aku memang sangat sensitif, senang menangis, tengok cerite pun beriye nak nangis nangis, bace novel pun sampai mata bengkak bengkak nangis, bende kecik pun aku boleh menangis, mase aku tadika lagi dah tabiat menangis nangis ni sebati dengan diri, duduk kat luar, tunduk, tutup muke, nangis nangis *ingat comel la nak menangis je

fakta keempat: paranoid
encik kekasih yang suke cakap aku ni paranoid sangat, memang pun, aku tersangatla paranoid *giler ke ape aku ni? kalau tengok cerite tu suke nak bayangkan kat diri sendiri, pastu mule la fikir bukan bukan, aku dah dapat lesen lame giler tau, lepas spm lagi aku dah dapat lesen, dah tak ade maknenye lesen P, dah tukar lesen betol sampai dua kali, tapi aku penakot gile nak bawak kerete, berpeluh peluh nak bawak kerete, takot langgar orang, langgar kerete la *paranoidkan sebenarnye aku tak reti nak pandang cermin sisi tau, sekarang ni aku dah pandai dah bawak kerete walaupun tak la hebat mane kan

fakta kelima: merajuk tak bertempat
sikit sikit nak merajuk, mesti orang dah menyampah kan, mase aku PLKN dulu merajok sembunyi kat toilet *gedikss giler kan, memang aku dah tak ingat, kawan aku yang cerite pastu kawan aku ni siap la menggunakan ayat ayat masin manis dia buatkan surat khas untuk aku, surat tu aku simpan lagi tau sampai sekarang, kalau merajok ngan kawan baik aku masa diploma, mas dengan sarah, diaorang siap buat pantun pantun la, hantar mesej kat aku nak pujuk punye pasal, tapi sayang pantun pantun tu semue dah ilang, sebab dalam handphone kan, tapi aku merajok dengan orang orang yang baik dengan aku je la, yang rapat rapat, tak ade la aku kenal hari ni, esok aku gedik gedik nak merajuk, merajuk dengan encik kekasih lagi kerap kot *mesti dia dah naik menyampah

fakta keenam: aku suke dengan nombor
sejak dari sekolah lagi aku memang suke nombor, suke buat kire kire, disebabkan keputusan spm tak la gempak mane tapi matematik dengan matematik tambahan okey, makenye aku sambung diploma akaun, tapi bile dah hari hari hadap nombor ditambah pulak aku ni malas, keputusan diploma pun tak berape bagus la kan,minat kire kire dengan akaun aku rase tak same la, jadinye bile degree aku pun amikla marketing, memang lari gile la, daripada minat dengan nombor nombor, tak ade nombor langsung bace je, ade pun dua subjek je, QMT dengan managerial economies, disebabkan hanya dua subjek je kire kire, aku jadi rajin untuk membuat latihan kire kire, usaha lebih membuahkanla hasil dua dua sunjek ni dapat A, kalau mase diploma aku rajin macam ni, cerah mase depan tau *sekarang tak cerah ke mase depan?


fakta ketujuh: melenting tak tentu pasal
ni bukan menarik ni, ni tabiat buruk, tak boleh orang nak tegur sikit melenting tak pasal pasal ataupun merajuk tak tentu hala, aku cube nak menerima teguran orang, tapi kadang kadang lebih beremosi sangat, lepas ni nak try berubah la, bile orang tegur cubela terime dan senyum kan

fakta ketujuh: saya gile kamera
aku bukan la gile kamera yang nak beli kamera DSLR la *tak mampu weiii lepastu aku ni bukannya reti nak amik gambar cantik cantik ni *tak seni langsung yang aku suke amik gambar sendiri, menempek la muke aku kat depan camera semue orang, pantang nampak kamera tau, mule la tersenyum bajet bajet comel sambil buat peace *euwww 

fakta kelapan: sangat obses dengan bende bende yang comel
suke tau masuk kedai yang jual barang barang yang comel ni, walaupun kadang kadang tak beli ape pun, tapi bile tengok tu memberikan seribu satu kepuasan tau, kalau dapat beli tu lagi la satu kepuasan walaupun akirnye tak gune pun, setakat comel je la kan


beg makeup saya yang comel

fakta kesembilan: setia
saya sangat setia, dalam percintaan saya memang setia *doakan hingga ke akhirnye tapi kalau pada barang barang tu tak berape nak setia, sebelum dapat satu barang, diala dihati, hari harila berangan, tengok kat internet ape yang diidamkan, tapi bile dah dapat, seminggu dua, memangla, tidur bersame, tak nak lepas, setiap hari jage baik baik, lepas je dua minggu dah baling baling *untuk barang je la, percintaan insyaAllah setia

fakta kesepuluh: sangat geli dengan binatang binatang *tak kire kecik ataupun besar
kat rumah aku kan bile malam mule la lipas lipas menjalankan misi diaorang, kuar daripada tempat persembunyiaan, pastu ade pulak yang terbang terbang, memang kecoh la satu rumah kan, sebab adik beradik aku semue takot lipas, bangun sahur lagi rase menyampah dengan lipas, nak amik pinggan pun tak senang tengok lipas lipas merayap, mama je la yang selalu bunuhkan lipas, teringat mase kecik kecik dulu, bangun sahur aku cakap kat mama "mama, lipas tu tengok acik makan" takot punye pasal, padahal lipas tu bukan tengok aku pun, cicak pun geli jugak, katak dan sewaktu dengannya la, kucing bukan la geli lebih kepada takot nak pegang sebenarnya, kalau pergi kedai makan siap bersila atas kerusi sebab takot kucing, menjerit kat kedai makan pun dah biasa terkejot tengok kucing *padahal aku lagi besau dari kucing, patutnye dia yang takut aku kan

fakta kesebelas: mata duitan
mangakui diri sendiri mata duitan dan materialistik *semue tak nak jadikan aku menantu, habis anak diaorang siaplah raye ni aku kumpul duit banyak banyak, tapi aku ade jugak kumpul duit sendiri sekarang dengan menjual kueh raye

fakta keduabelas: suke shopping ditambah dengan terlalu boros
zaman zaman sekolah dulu tak ade la suke shopping, diploma pun masih boleh dikawal, sekarang ni pantang nampak bende yang aku rase best *padahal tak ade la best mane ditambah pulak dengan harge yang murah, memang menarik hatilakan, beli, pantang ade duit, sikit pun nak jugak beli, tersangatla boros sekarang ni, susah dikawal


i love shopping

fakta ketigabelas: tamak
buruknye perangai mengaku diri sendiri tamak kan, bukanla tamak harta, sampai nak berebut rebut harta, tamak dalam kasih sayang la, kalau boleh kite nak orang yang kite sayang sayang kite je kan, mane boleh share share kan, mesti semue orang rase macam ni, mengaku jela kan

fakta keempat belas: mencube sesuatu yang baru
walaupun aku ni tak la reti memasak tapi semenjak empat bulan uitm bagi aku cuti nikan aku duduk menghadap laptop sambil online, aku search la resepi resepi yang best dan try, sekarang suke buat biskut *dari kecik tau mama aku bagi kitaorang buat biskut, tu sampai besar suke lagi satu bende yang aku tak pernah cube sebelum ni iaitu menjahit, sekarang aku dah siap boleh buat handhphone case, laptop case, external harddisc case yang comel comel giteww *kire hebat ar tu, tapi baju kurung aku tak la reti jahit lagi

fakta kelima belas: suke mengajar
aku rase aku berbakat la mengajar orang *ceh aku suke mengajar orang kalau bende tu aku betul betul tau, dan kalau boleh mestilah nak ajar orang sampai pandai, tapi bile ajar adik aku kesabaran aku tipis giler, mulelah rase nak marah, sakit ati lepastu baik aku je yang buatkan, tapi aku bile ajar kawan kawan ni aku ajar dengan sopan santu, budi bahasa semue la, tak ade marah marah *cam tak caye kan, tanyala kawan kawan aku kecik kecik dulu bile tulis cite cite je nak jadi pensyarah, tapi nak jadi pensyarah kene sambung master pulak, malas la pulak kan

banyak lagi tau fakta menarik tentang aku *ceh tapi penat dah nak menaip, nak 15 pulak, ikot je la arahan kan, aku ni kan jenis mengikot arahan la sangat kan
daaa~~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

7 comments:

  1. panjang lebar cik didi kite menaip yer.. heheh.. 15 fakta menarik.. wuff.. wuff.. heheh.. =p

    ReplyDelete
  2. heee.. kagum jugak dengan diri sendiri dapat menaip panjang macam ni.. u should try this dear.. seronok la..:)

    ReplyDelete
  3. wahai khadijah, cecite bile ny tyme PLKN ko majok??? ap kesny 2 sampai sembunyik3... seb bek jembalang kelapa sawit xlebam kn ko kt toilet...

    ReplyDelete
  4. haaa.. tu la cik mira edora.. aku pun tak ingat.. si aini tu yang cakap..haa dia tipu aku ar tu, sebab aku tak ingat pun,,,haaa

    ReplyDelete
  5. hahahaha 2 yg aq compius.. bile plak mase ko nk merajuk, plak 2 merajuk ngn sape... kite mane amek port sgt hal3 merajuk3 ni.. kuikui

    ReplyDelete
  6. @Einaz Shah Rizal Thomas: comey kan, pinjam tak boleh tak boleh *kedekut* heee

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate