Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Monday, August 1, 2011

~~Ramadhan tibe lagi~~

assalamualaikum *sopan santun di bulan ramadhan
acummmm... baru berape hari tak bukak blog dah penuh sawang sawang dah kat blog ni, ade kesedaran rase nak update entry bagi nampak cantik dan tidak lagi bersawang, tapi bile bilik bersawang, dah bersin bersin berkali kali buat muke selambe je, perasaan malas nak kemas memang sebati dalam diri *kadang kadang je sebati , tapi aku yang tak berape nak rajin ni *bukan pemalas ye kurang rajin je tau mengemas ikot mood tau, kalau rajin, memang berkilat la lantai, kalau rajin la kan, tapi jarang dijumpai cik rajin tu, cik malas yang suke bersarang dalam diri
bukak je blog, tengok dashboard penuh pasal entry ramadhan, sama jugak dengan facebook, jadinye perasaan berkobar kobar jugak nak buat entry ramadhan ni, mane boleh ketinggalan ni kan
Alhamdulillah, dengan perasaan penuh kesyukuran kerana masih lagi diberi kesempatan untuk berjumpe Ramadhan yang indah tahun ni, moge Ramadhan tahun ni lebih baik dari tahun sebelum ni, dipertingkatkan dengan amal amal ibadah, insyaAllah, dapat berpuase selame sebulan bersame keluarga tersayang, kesian encik kekasih, 1st day puase tak cuti pulak kan, oncall pulak tu, semoge dia dapat lalui hari ini dengan baik, amin.. semalam makan bersame encik kekasih sebelum puasa, terima kasih belanje makan..:)

korang puasa puasa jugak, tapi solat lima waktu jangan la tinggal tau, sambil tu aku memperingati diri sendiri, sebab kadang kadang ramai kita lihat yang berpuasa tapi tak menunaikan fardhu solat, ataupun pergi terawih sebab beriye nak mengejar pahala terawih, tapi solat fardhu ditinggalkan, sempurna kan la yang wajib dulu, sambil tu topup topup yang sunat tu, sebab solat tu tiang agama, ari rabu lepas aku tengok soal jawab kat tv3 pasal ramadhan, pengacara tersebut ade bertanye pada ustaz ape hukumnya orang puase tapi tak bersolat, ustaz tu pun jawab, ditakuti walaupun dia berpuasa ataupun melakukan ibadah sunat yang lain tapi tak bersolat, amalan yang lain itu tetap tak diterime, betape ruginye kan kalau tak bersolatkan, renung renung kan dan selamat beramal ye
selain amal ibadah dipertingkatkan ape lagi aktiviti korang semue bulan ramadhan ni? disebabkan ramadhan dah bermule, esok bermule la aktiviti aku buat kueh kueh raye yang telah ditempah, cukup la duit kumpul untuk melancong nanti *ye ye je selain buat kueh raye, tugasan utama aku adalah sebagai baby sitter, menjage anak buah kesayanganku baby afriena, aritu ade buat entry baju raye baby afriena, korang korang rajin kan diri membace di bulan ramadhan ni, klik sini baju raye baby afriena.
berbakat jugak la jage baby malam malam tau, baby rina tido dengan aku dan adik, dia tak banyak meragam sangat, tapi tiap kali dia terjage aku pun terjage jugak la, tak senang tidur jugak la, dah boleh jadi mama la, dah boleh kawin kan,kan *bulan puase tak boleh gatal la, kurang pahala kan

baby rina yang comel

ok la, nak main dengan baby la, selamat berpuase semue, jangan puase yang yok pagi pagi bukak periuk tau
korang nak buke ape hari ni? *belum separuh hari puase dah tanye buke ape kan
daaaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

4 comments:

  1. wah2..mmg da boleh kawen la didi...cemerlang seyh...naluri keibuan kuat,,baby terjaga ko pn terjaga..kompem bleh kawen da..hahahaa

    ReplyDelete
  2. @mr _mrs mikko: selamat berpuasa jugak..:)

    ReplyDelete
  3. @miss rose: terima kasih menyokong aku..haaa kawin nati aku jemput..hee gediksss pulak

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate