Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Monday, August 15, 2011

~~Day 2 : Meaning behind your blog name~~

Assalammualaikum semue
hari hari ku begitu indah dan bahagia berbuke puasa bersama encik kekasih *gedik giler
hari ini hari kedua aku nak meneruskan task yang mesti disempurnakan dalam mase 30 hari,  hari kedua ni aku akan menghuraikan panjang berjele maksud disebalik nama blog aku *korang boleh bace, penat sambung esok, pastu bace semule*

mase mule mule nak buat blog puas jugak memikirkan nak letak nama ape la blog ni yang sesuai dengan aku dan menunjukkan karakter aku, ceh lagi susah dari nak jawab soklan final exam tau *tak ade maknenye kat shah alam kitaorang ade team sendiri dan menggelarkan team kitaorang  TPM singkatan kepada team pecinta makanan, tak taula macam mane boleh keluar nama ni, tapi nama ni memang sesuai la dengan kami yang memang tersangatla suke makan dan cintakan makanan sebab tu la badan masing masing comel comel belaka, yang kurus keding macam cik zura dan jojo terkecuali la *sempat jugak mengutuk blog aku yang pertama aku namakan pecinta makanan tapi disebabkan ade masalah teknikal sikit, blog tu ade masalah yang tak dapat dielakkan pulak, jadinye aku buat blog yang baru dan blog lama telah didelete, ade pun satu entry je kot, blog aku ni aku namakan food lovers, same je maksud dia, nak la macam omputih sikit kan, entry yang pertama pada 29 januari 2011 pun aku cerite kan pasal makanan, iaitu sushi *mase ni kak bel begitu gigih menunjukkan cara cara nak buat sushi, rindunye sushi kak bel, bulan 9 ni balik shah alam kite buat sushi same same lagi ye

~t.P.m~
TPM

buat pengetahuan kalian aku pecinta makanan terutamanya fast food yang menjadi pilihan ialah McD, aku memang peminat kipas susah mati McD la, semue kawan kawan aku tau rasenye, dulu kejap je aku boikot McD beriye iye la kan, lepastu muke aku jugak yang terpacak depan McD tu, mase diploma setiap minggu outing kat bandar segamat tempat wajib pergi bukannya sunat adalah McD dan menu yang menjadi pilihan di McD adalah ayam goreng spicy, sedap giler la, mase last sem dekat shah alam lagi la, dapat kupon yang beli melebihi RM5 akan dapat dua set breakfast, ape lagi beli je air harga dalam RM3 kongsi dengan kawan suruh dia beli air jugak, dah RM6, boleh dapat set breakfast dua, memang berbaloi baloi la, kadang datang mase tamak haloba aku dengan kawan kawan ni, mane reti nak share share ni, sorang je gune kupon tu dapat set breakfat sampai dua, boleh makan sampai malam la *rindu pulak mase mase itu tadi pun ingat nak berbuke dengan encik kekasih makan McD, tapi encik kekasih dah bosan tiap minggu dia pun asik makan McD je kan, rasenye kalau kitaorang keluar berdua pun memang selalu makan McD la

McD sesuai la dengan tagline dia i'm lovin' it *McD ni tak nak bayar kat aku ke dah banyak buat promotion untuk McD kan


nila saat saat makan McD tak ingat dunia, hari hari nak breakfast McD

entry aku pun banyak jugak cerite pasal makanan kan *nak menunjukkan diri rajin jugak masak kan*
aku tak sangke aku ni pandai jugak masak tapi yang senang senang je la kan, bertuah bakal suami aku kan *hahaha ketawa keji
daaaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

4 comments:

  1. mesti lu rindu wa ni. tu yg letak gmba dgn nama wa ni.hahaha.. nak mcd..lama da xmkn mcd ni..=)

    ReplyDelete
  2. waa....mesti la wa rindu lu.. lu kan jauh di perantauan.. balik nanti buat sushi ye..:) wa baru makan mcd kelmarin..haa mesti kat sana merindui mcd kan..hee

    ReplyDelete
  3. dapat pmpn yg pndai masak mmg bonus plg best utk lelaki.. :)

    ReplyDelete
  4. @heidi shafiq: ececeh malu pulak, padahal reti masak skit sikit je pun..hee kire bonus jugak tak?

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate