Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Friday, August 12, 2011

~~bila budak sekolah bercinta~~

Assalammualaikum
hari ni banyak pulak idea melimpah ruah ke ladang gandum, jadila coco crunch, sedapnye coco crunch *tetibe pulak dah lame tak makan coco crunch sahur pagi tadi makan cornflakes ngan susu, tu yang bertenaga satu hari tu, kesimpulannya bersahurla sengan cornflakes plus susu, pasti anda bertenaga satu hari, dah macam buat iklan, berape pulak la Nestle bayar aku kan promote diaorang punye product kan, aku nak jadi duta cornflakes, gantikan mariah tengku sabri yang iklan satu untuk saya  satu untuk.... tak ingat pulak ayat dia


yang pastinye halal ye

melalut lebih pulak, aku bukan nak cerite pasal makanan mase sahur, berbuke, kueh raye ataupun makanan halal, ketika aku berjalan jalan melawati blog blog yang lain, tetibe aku dapat idea setelah bace penulisan diaorang *padahal adik aku yang bacekan untuk aku

"ape pendapat korang bercinta mase sekolah? bagus atau tidak?"

pade aku kan yang sememangnye bercinta sejak dari sekolah *nak jugak masuk cite pasal diri sendiri mase aku form four sampai la sekarang, dah pun masuk 7 tahun bulan enam aritu *korang doakan jodoh kitaorang berpanjangan ye mestilah dengan semangatnya aku akan cakap tak ade masalah pun nak bercinta mase sekolah, ade positifnya jugak bercinta mase sekolah ni *menggalakkan nampak contohnyekan kalaulah orang tu pemalas tahap tak boleh dibendung macam aku ni, nak pergi sekolah malas, belajar malas *bercinta tak pulak malas kalau la boyfriend kite satu sekolah, mestilah kita akan semangat nak pergi sekolah, mane boleh tak tengok satu hari kan *amboi, kecik kecik dah gatal kalau umur same, lagila syiokk kan, kelas pulak same lagi la double triple best kan, boleh la study same same, kalau pulak dia pandai boleh la gedik gedik suruh dia ajarkan ataupun suruh je dia buat kerje sekolah untuk kita *yang ni adik adik jangan ikot ye sebenarnye tak pun, aku bukan satu sekolah dengan dia pun mase mule mule couple, umur pun tak same, kalau dah malas macam aku ni, sampai dah masuk universiti pun suke ponteng, walaupun telah dinasihati oleh encik kekasih tetap kental, degil, tapi kalau cakap nak bagi adiah kalau result best, semangat la sikit nak belajar kan kan



tapi yang tak boleh blahnye kan, budak budak sekarang bile bercinta berlebihan sangat la *aku dulu bercinta tak berlebihan ke memang tak la jumpe pun jarang jarang je kan

cube korang pejam mata rapat rapat bayangkan budak 13 tahun yang masih bersekolah tulis macam ni

"saya sanggup buat ape sahaja untuk awak, sebab saya nak awak bahagia dengan saya, saya bersyukur sangat dipertemukan dengan awak, awak memang TERBAIK untuk saya, saya tak nak awak tinggalkan saya, saya rasa hidup saya tak sempurna tanpa awak, hati saya ibarat kaca yang mudah retak, berkecai, berderai, saya tak nak awak buat hati saya macam tu, setiap saat, minit, jam, hari, saya teringat awak, saya tak dapat bayangkan hidup tanpa awak"



pehhh... hebat giler ayat budak tingkatan satu sekarang ni, pandai bermadah bicara, mase aku tingkatan satu macam ni ke? ke lagi hebat aku bermadah?  kalau bace kan, tak sangke budak tingkatan satu yang tulis macam ni kan, tak payah la nak sanggup buat ape sahaje sangat, memang bagus la bersyukur kan, tapi kite tak tau lagi adekah betol dia yang terbaik untuk kite, dia pun baru umur 13, masih panjang lagi perjalanan hidup tu, mungkin sekarang rase terbaik, bile dah bergaduh jadi terburuk pulak nanti kan, daripada penulisan dia rasenye budak ni banyak bace novel kot, karangan bahasa melayu mesti mantopp macam aku ni

tapi aku tak nak la kecik kecik kan dia yang memang kecik lagikan, karang ramai pulak budak sekolah yang sakit ati dengan aku pulak kan, aku pun bercinta mase sekolah jugak, alhamdulillah sampai sekarang dan mesti kite harapkan sampai kahwin, beranak, bercucu, bercicitkan, ade kawan aku yang bercinta dari form one tau sampai sekarang, giler lame kan, 10 tahun la tahun ni kan, tahun yang ke 10 ni dia dah bertunang tau, suke tengok diaorang tau, bahagia je, tak mustahil pun adik ni jadi macam kawan aku ni kan, tapi jangan la berlebihan sangat, kan belajar lagi, kecik lagi, ade pulak budak budak yang hari ni tulis pasal putus cinta, tulis tu memang macam frust tertonggeng tonggeng la, macam tu la cinta matikan, tup tap tup tap, selang dua tiga hari update pulak pasal boyfriend baru kan, tulis la cinta sayang love semue la kuar, pastu buat pulak entry pasal exboyfriend yang dirindui, memang manpak sangat bercinte untuk suke suke kan, tak matang *aku form one pun tak matang lagi, sekarang pun tak berape matang tapi boleh fikir semue ni kire dah matang la kot

nanti aku dah ade anak kan *ceh, kawin pun belum aku tak berape nak galakkan bercinta mase sekolah ni, pastu lebih lebih sangat, pastu keciwa nanti syok sendiri, esoknye couple pulak dengan orang lain, tak mau la ye
jadinye anak aku tak payah la bace blog aku ni, kantoi pulak nanti aku bercinta mase sekolah..huahuahua
daaaa~~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

9 comments:

  1. bercinta zaman skolah gk :)

    S a l a m r a m a d h a n~
    Jum hayati di sini (^o^)
    jangan terseksa kerana CINTA

    ReplyDelete
  2. @hamzah ian: boleh pulak nak anak laki je.. boleh pulak pilih2..hee

    ReplyDelete
  3. @zaty luvlianncezzz: samela kite.. salam ramadhan jugak..:)

    ReplyDelete
  4. hahahaha..ko xnk anak ko tgk ek??xpe nt ak bgtau ank ko..ak ckp..baby2..mama baby dlu gatal tau..mse sekolah da bercinta..baby jgn ikt mama ye..ikt aunty..aunty brutal..mse skolah xbercinta.hahahahahaha...
    kalo bleh pilih ak pn nk anak laki je..huhuhu

    ReplyDelete
  5. Miss Rose: haaa.. mama bukan gatal, mama terhangat di pasaran la..hee aunty tu sebenarnye bukan brutal tu, dalam hati ade taman dah sekarang ni, tak nak tunjuk je konon..hee ta, nape nak anak laki? jage anak pompuan mmg susah, tapi nak dua2 jugak..hee

    ReplyDelete
  6. hahaha.. xpe2.. jgn ikot mama or aunty rose ye baby.. ikot aunty tiqa jer.. sentiase all maintain comey.. hehehe.. =p

    ReplyDelete
  7. @kaede atiqah: kalau ikot mama dia confirm comey sampai tua..haa

    ReplyDelete
  8. didi: huhuhu..ye la tgh bertaman la ni..hahaha
    nape nk anak laki sb tkt seyh nk ad ank pmpuan..kalo iktkn mmg nk ank pmpuan tp ak tkt org amik kesempatan kt anak ak..tkt org pape kn anak ak..ntah la kalo tgk nafsu org2 sekarang tkt tau nk ad ank pmpuan...tgk kt paper cm2 la datuk rogol cucu la, bapak sdara rogol anak sedara la, jiran la, abg la, ayah la..

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate