Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Wednesday, August 17, 2011

~~Day 4 : Your parents~~

Assalammualaikum
hari ni terase malas sangat nak menaip tau, kepenatan membuat biskut raye, untuk tempahan Alhamdulillah dah disiapkan semuenye, tadi try buat biskut baru, biskut donut, rupenye mestilah macam donut kan, takkan la macam burger pulak kan, kalo tak namenye bukan biskut donut, biskut burger la kan, nak membuat mencabar jugak la, nak tekap tekap la jadi bentuk donut, cume belum celup celup choclate or white choclate, pastu taburkan la macam macam biar berwarna warni macam donut tu kan, nanti dah siap celup celup aku tepek gambar biskut donut kat sini ye, sementare tu layankan je la gambar donut yang aku amik dari google

nak buat biskut donut warne warni macam ni

berbalik kepada tajuk entry, sebelum aku mengarot lebih panjang lagi kan dan semestinye lari dari topic utama, moh la kite bercerite pasal hari keempat iaitu pasal mama babah saya

mempersembahkan gambar perkahwinan mama babah saya, pasangan yang paling romantik di abad ni, mama babah yang paling, saya romantik jugak bawah sikit je la dari mama babah *belum kahwin lagi dah gatai


korang semue jangan terkejut pulak, bukan la mama babah aku baru kahwin 16.6.2009, ni la pengantin lama yang sentiasa perasan pengantin baru, ni saje amik kesempatan bergambar kat pelamin mase along aku kahwin, walaupun dah 26 tahun kahwin, tapi tetap macam baru kahwin, romantik gitu, ke mana babah aku pergi mama aku mane boleh tinggal mesti nak ikot jugak, kesian anak anaknya ditinggalkan tak ape *buat ayat sedih pulak* jiran jiran aku pun tau, yang kalau babah aku pergi mane mane mesti bawak mama aku, makan pun suke nak share share, sweet sweet gitu *kahwin nanti nak macam ni jugak

babah aku tak garang pun, cume kecik kecik dulu kan kitaorang suke bising bising dalam kerete tau, sampai besau ni suke bising, nanti babah dah tak tahan dengar kitaorang memekak, berenti kerete kene cubit, padan muke..haaaa kalau tak lulus exam ke ape, tak pernah kene marah, mama babah aku akan merestui dan menyokong ape yang aku minat, dulu kawan aku dengan aku siap tuisyen fizik dan matematik dengan babah, tapi kitaorang bukan belajor pun, main je lebih tau, babah aku pun jenis ramai kawan jugak, baik dengan orang, jadinye kalau pergi mana mana bestla kan, jimatla, mase pergi jakarta, australia tidur la rumah kawan diaorang, jimat cost

mama aku pulak suri rumah sepenuh mase suke memasak, memang semue jenis masakan la mama nak masak, tu aku pun semangat nak buat biskut raye tu, mama aku tak la garang tapi biasela perempuan kan ade la membebel sikit sikit tu *haaaa

tapi kan aku ni dah 23tahun pun kan, bukan senang nak keluar rumah tau, keluar malam lagi la harapan, setakat pergi u mall dekat rumah tu lepasla, nasib aku ni suke terperap duduk rumah, kat sini memang suke duduk rumah tapi ujung minggu kat shah alam nanti merayap la *jahat giler* tapi esok aku dah dapat keizinan nak berbuke puase dengan kawan kawan sekolah dulu, lame dah tak jumpe nak borak borak tak hingat dunia la kasi gegar itu jusco

saya sayang mama babah saya, mase sakit aritu mama babah la bersusah payah jage aku sampai jadi sihat macam sekarang tak lupe jugak angah adik jage tak tidur malam layan aku yang kesakitan

daaaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

5 comments:

  1. anak dara elok dok diam2 dalam umah. :p

    ReplyDelete
  2. @apai: aok2.. kat johor duduk umah diam2, kat shah alam lesappp...hee

    ReplyDelete
  3. @kaede atiqah: nanti awk cari suami yang romantika de amor jugak ye.. mesti sweeeetttt..:)

    ReplyDelete
  4. i like yg part tuisyen.. hihiihi mcm xtusyen jep.. bebual xhabes2, dri skola sampai umah ko.. pastu mama ko wt kek lapis, makan plak.. hihi
    ok dan akhirny malam ni khadijah telah blik lewat malam.. =)

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate