Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Tuesday, August 2, 2011

~~handphone case yang memang cantik~~

Assalamualaikum
alala, masing masing muke toye je kan, lemah je, nak jawab salam pun mengigil gigil tak larat, mak mintak tolong pun lemah je nak tolongkan, jalan pun lambat lambat *cakap kat diri sendiri ke ni nampak sangat puasa ni, mentang mentang bulan puase, korang gunakan puase sebagai alasan kan, tapi bile pergi bazar ramadhan paling over excited kan, paling bersemangat jalan kan, nampak makanan semue rase sedap kan, rase nak beli semue je kan, bukan korang je macam tu termasuk aku la ni, tapi semalam aku pergi bazar ramadhan tak rase teruje sangat pun tengok makanan tau, nampaknye dah boleh kawal nafsu kan, cume aku terase nak makan karipap sardin je tau, telan air liur sendiri sebab teringat karipap sardin semalam yang memang sedap la, kalau pergi bazar lagi petang ni nak beli lagi la *amboi, baru pukul berape dah fikir nak makan ape kan

disebabkan siang semalam tak ade ape yang nak dibuat, jadinye aku pun nak try sesuatu yang baru yang sebelum ni tak pernah cube pun kan, aku nak try buat handphone case menggunakan kain felt


sekarang kain felt begitu popular kan, aku google google terjumpe pulak sejarah kain felt, kain felt berasal dari jepun tau, sebab tu la kain felt ade dijual di Daiso (kedai RM5), tibe tibe rajin pulak nak menjahit kan, dahulu kala mase zaman persekolahan tu, setakat jahit jelujur la. butang la untuk subjek kemahiran hidup pun aku serahkan pada mama tau, tu dapat markah penuh tu, setelah berusia 23 tahun barula ade kesedaran nak menjahitkan *ok ape, dari tak ade kesedaran langsungkan

percubaan pertama: handphone case
mempersembahkan hasilnye

pandangan hadapan

pandangan belakang

walaupun jahitan tak berape nak kemas dan agak senget sedikit *sikit ke, macam senget banyak kan kire ok la tu permulaan kan *ayat sedapkan hati sendiri nanti nak beli kain felt banyak banyak la, nak try buat laptop case pulak kan *bercita cita tinggi
nak tau kenape senget tak? tak nak tau pun nak cite jugak
masalah besar yang membelenggu diri aku ni adalah walaupun aku buat garisan pakai pembaris pun, garisan yang terhasil tetap senget tau, tu yang jadi senget, kalau tak mesti cantik je kan *perasan lepas ni nak mintak tolong mama gariskan dulu la, biar hasilnye lebih cantik kan

ni pulak, adik jahitkan nama kat topi baby rina

ni asalnye, topi ni kosong

ni la hasilnya, comel kan

daaaaa~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

6 comments:

  1. comel nyer.. nak 1... heheheh.. =p

    ReplyDelete
  2. @kaede atiqah: ade satu je macam mane nak bagi..hee

    ReplyDelete
  3. comelll..nk wat jgkk...tp mne nk dpatkn kain ni..jom la kite wat rmai.ak suka gak wat bnd2 ni..huhu

    ReplyDelete
  4. @miss rose: kat kelate aku tak tau la ade jual kat mane, ko try la cari kat kedai kain ataupun kedai manik manik ke..

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate