Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Monday, July 11, 2011

~~boros yang semakin menjadi jadi~~

yuhuuu~~
malam ni perasaan berkobar kobar nak update blog tau, tak ade orang nak mesej la katekan, siapela yang sudi nak mesejkan *buat ayat sedih pulak encik kekasih sedang berjuang bekerje tu, chaiyok, chaiyok *sempat lagi bagi semangat ni mama dan babah saye telah selamat tiba di tokyo, jepun pada pukul 4 petang tadi, ni diam menyepi pulak, tunggu babah online, ingat boleh buat video call guna skype, tak online pun lagi, puas sudah aku menatapi potret ibu bapa ku *ni semue dusta ye


kasihani la anak anak mu yang berada dirumah, tiada sape nak masakkan *woiii, umur pun dah layak sangat nak kawin kan, masak la sendiri, mengada pulak lebih kan disebabkan kemalasan tahap maksima make kami bertiga bersetuju menikmati ayam penyet yang begitu lazat sehingga terase ingin menjilat pinggan yang dah licin tu
esok adik nak puase, sebagai kakak yang begitu baik dan rajin *tekan lif naik sendiri nampak, sampai pulak kan? aku akan kejut dan menemani adik bangun sahur dan masakkan untuk adik berbuke *wah ni la, calon menantu pilihan ibu mertua di luar sane kalau rajin la kan, tapi usahakan demi adikku yang tersayang
disebabkan mama babah tak ade dirumah, make anak anaknye yang kebosanan terperap di rumah sahaja, mengambil peluang untuk keluar, dan menghabiskan duit belanje yang diberi
sebenarnye tak ade niat pun nak menghabiskan duit, tujuan keluar nak jalan jalan je, terpergi pulak kedai baju yang bajunye memang cantik cantik, ternampak pulak dress yang begitu cantik, akhirnye terbeli, tak sengaje pun, semuenye berlaku secare tak disengajakan, tapi keinginan membuak buak ingin membeli mengatasi segalanye kan, AKU SEMAKIN BOROS
hadiah untuk encik kekasih tak beli pun lagi, duit dah dihabiskan untuk beli bende lain, tak sengaje la, siape suruh kedai tu jual dress yang cantik? murah pulak tu kan.. *nak salahkan owner kedai tu pulakkan aku memang suke menolong peniaga peniaga di luar sane *ayat untuk menyelamatkan diri 


i love shopping, ni la yang sebenarnye kan tak boleh nampak bende yang best perasaan nak tu terus membuak buak, tanpa berfikir panjang terus je beli, belum kerje lagi ni semue ditanggung boleh la kan, nanti bile dah kene cari duit sendiri, baru la padan muke kan, tak cukup duit cagarkan semule barang barang yang dah dibeli


perasaan ni cube diatasi dengan duduk sahaje dirumah mulai esok tanpe keluar ke mane mane, duit pun selamat je kan
daaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

2 comments:

  1. shopping tu terapi mindaa..hahahah

    ReplyDelete
  2. @cik aish: setuju, setuju, leh relese tension kan..:)

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate