Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Saturday, July 2, 2011

~~dah start buat kueh raye~~

yuhuuu~~
amboi, awalnye buat kueh raye, puase pun belum abis lagi ganti agaknye *tolong sikit, puase dah abis ganti tau aku bukan buat kueh raye untuk hari raye, untuk tahun baru cina *suke suke je buat cerita kan
sebenarnye aku buat kueh raye sebagai sample untuk dijual ye, untuk korang makan mase hari raye, nak makan mase puase pun boleh, tapi mase berbuke la tau, jangan pulak makan mase tengah hari pulak..
aku buat dua jenis biskut je, tak larat nak buat banyak banyak la, ni bakar pun sampai kene kene tangan, panas weii, untuk sample ni mama bancuh dulu untuk buat biskut, nanti bile dah start aku dengan adik bancuh sendiri, buat pastu bakar, sambil membakar lemak, buat biskut pun berpeluh peluh tau, boleh bakar lemak, duduk rumah  kan tak buat ape, saje nak mengisi masa lapang sengan berbisness, leh menambahkan duit, kumpul duit nak pergi holiday, nak pergi mane, tu rahsia dulu..hehe
dua jenis cookies yang aku buat ialah oreo cornflakes cookies (ni resepi rahsia mama), sori la ye tak boleh dikongsi, yang ni aku buat semalam, tapi malas nak updatekan, jadinye hari ni aku terus je cerita two in one


ni bile dah letak dalam bekas, dalam 50 biji, sebab size same kan

cookies yang kedua choclate chip cookies, favourite semue kawan kawan ku, mesti korang rindu aku ngan biskut aku, nanti aku balik shah alam, aku bawak biskut..hehe
kalau nak try buat sendiri pun boleh jugak, korang klik resepi ni [resepi chocolate chip cookies]

chocolate chip siap

chocolate cip dala 50 biji ke 55 dalam satu bekas, kadang kadang size tak same, ikot kita orang je

sample dah siap, nanti misi menghantar sample dan mengambil order, nanti boleh la buat biskut yang ditempah..


ha, perasan tak ade kelainan pada shoutbox aku, semalam aku baru je aku edit shoutbox aku, tengok orang lain punye cantik, nak jugak tau, sebenarnye baru reti, tu yang baru edit, kalau tak dah lame aku cantikkan shoutbox aku tu, macam jakun jugak la, sepatutnye nak tidur awal, dah tidur lambat.. kesian aku ketinggalan zaman, siap letak icon monyet yang comel lagi tu.. comel kan, kan?
daaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

8 comments:

  1. great you are getting ready for raya.

    ReplyDelete
  2. nampak sedap laa!! dijah beli la cheese tart kte, kte beli gak sebalang dua kuih dijah tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. @nava K: buat sample dulu untuk jual kueh raye..hehe

    ReplyDelete
  4. @mira: harge dah dibincngkan.. nnt aku antr kat umah ko ye..hehe

    ReplyDelete
  5. @zella: start buat sample dulu, nnt amik tempahan baru buat kueh raye

    ReplyDelete
  6. @cik hajar: cheese tart ktorg dah biase buat sendiri dah hajar, tapi tak jual.. rajin hajar buat cheese tart, buat tu macam cerewet sikit kan..:)

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate