Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Thursday, July 14, 2011

~~menu makan tengah hari: wedges + ayam bbq~~

yuhuuuu~~
hari ni dah hari kelime mama berada di jepun, uwaaa saya merindui mama dan babah saye, tak sabar mahu tunggu esok *hari hari ku tak cerie tanpe mereke berdua padahal hari hari keluar berseronok kan
pening memikirkan menu ape yang patut di masak, masak yang western western lagi senang kan *patut la semakin lame semakin mengembang, lemak berebut rebut datang padaku semalam pun makan ayam goreng mcd lagi, elok sangat la tu

setelah puas memerah otak, sampai basah semue lantai rumah, akhirnye mendapat idea, ingat nak buat masakan melayu je, search kat internet, nak buat paprik la, telor bistik *idea cik tiqa , tapi bahan tak mencukupi pulak kan, siap google kat internet macam mane nak buat telur bistik, nampak dari care penulisannye serte pembuatannnye tak berape nak susah, macam je la, tapi aku ni kan suke buat haru biru, mau hancur satu dapur dikerjakan aku, lain kali la cube buat telur bistik yang nampak senang tu ye, tu la kecik kecik dulu sepatutnye mama hantar aku kat young cooking academic (YCA), mesti dah besar hebat giler masak kan, comel la budak budak kat YCA tu kecik kecik lagi belajar buat kek cookies, ade yang empat tahun, pandai kan, nanti aku nak pastikan anak anak ku pandai macam tu jugak la

cam sedap kan telur bistik *pic from Google*

menu hari ni, idea dikongsi bersame adik, sebab adik lagi tau cara nak buat daripada aku, kami bersetuju nak masak wedges + ayam bbq yang pasti sedap sehingga menjilat pinggan ye
aku buat wedges dan adik buat ayam bbq

sedapkan, kan

ditambah pulak dengan minum ais blended  choclate ditabur oreo memang mengancam la


ni bukan kire makan tengah hari, dah kire makan petang ni, sekelip mata je dah licin tau, nampak sangat lapar, tak cukup pulak..hee
ok la, daaa~~


TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

8 comments:

  1. omg... kecur lagi air liurrrrrrrrrrrrr.. hahahha

    ReplyDelete
  2. masak sendiri lagi best dari makan kat kedai =)

    http://www.anastasyea.com/

    ReplyDelete
  3. @tiqah: nanti aku bagi resepi try buat sendiri ye, mase tu makan sambil leleh leleh air liur..hee

    ReplyDelete
  4. @sandra azwan: sedap, sedap.. *puji diri sendiri try la resepi tu nanti..hee

    ReplyDelete
  5. @anastasyea: yup, masak sendiri mmg lagi best dari makan kat kedai kan, kdg2 mkn kat kedai xla sesedap mane..hee

    ReplyDelete
  6. the ice blended drink is so refreshing.

    ReplyDelete
  7. @nava k: ice blended yg sgt sedap ble minum ketike panas ni..:)

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate