Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Sunday, July 10, 2011

~~tolong!! awek aku pontianak!!~~

yuhuuu~~


gembiranye hati ini bile bersamamu *ceh
hari ni aku ade temujanji dengan encik kekasih,sepatutnye nak keluar berempat tau, tapi disebabkan ade masalah teknikal, sampai merajuk rajuk, jadinye keluar bertiga je la
 sebelum pergi pagi tu stress je tau, hari ni hormon tak berape nak stabil, rase emosi lebih sejak dari semalam tau, yela, tensen lebih, kek semalam yang aku buat sepatutnye warne putih, aku buat dah bertukar warne chocolate tau, pagi tu nak buat la carbonara untuk encik kekasih, saje nak letak daging berger tapi aku cincang cincang dulu, biasanye carbonara warne putih, tapi dah jadi macam warne pink, rase dia same je, sedap je, cume pekat je, sebab beli dalam tin, sepatutnye boleh tambah air sikit kot *konon nak surprise untuk encik kekasih la, aku buat kek dengan masak untuk birthday dia ari tu, tak beritahu dia pun nak masak pe, cakap buat bende simple je


dah macam bolognis pun ade kan, warne je la, rase carbonara
tapi kan bile jumpe encik kekasih dia cakap dia dah kenyang tau, keciwe tau, punah segala harapan *tak ade la sampai macam tu kesian jugak kat dia mestila dia lapar dan dah makan pagi tu, tak apelah, dia bukan tak makan langsung, bukan sengaja tak makan, dia dah kenyang, jadinye makan sikit je, selebihnye tadi aku dah abiskan pun, kononnye tak nak membazir, dah licin pun, *padahal memang dah lapar, licin la
yang penting encik kekasih suke choclate chip oreo cheesecake yang aku buat, suke la bile ape yang kita buat orang suke kan, walaupun pade mulenye rase macam semue tak menjadi, bile orang dah suke, rase bahagia sangat tau *dalam hati dah macam ade taman bunge tau

tadi keluar tengok wayang je, tengok cerita tolong! awek aku pontianak!
ni gambar yang aku amik hari tu, saje nak letak lagi
korang dah tengok cerita ni? cerita ni baru ditayangkan khamis lalu, memang aku semangat berkobar kobar la nak tengok cerita ni, mesti kelakar kan, tapi dalam wayang tu aku rase ade la dalam sepuluh orang je kot yang tengok, agaknye orang tak berape minat tengok kat skudai parade kot *buat kesimpulan sendiri
memang tak rugi la aku tengok cerite ni hari ni,best ar cerita ni, korang yang belum tengok pergi la, cerita komedi, seronok bergelak ketawe, cerite ni best tapi tak dapat mengalahkan cerita hantu kak limah balik rumah la, tapi aku tetap suke jugak cerita ni
pontianak dalam cite ni baik, bile bertukar jadi pontianak tak ade la nampak hodoh sangat, tapi yang langsuir jahat tu kan, bile bertukar jadi hodoh sangat, tapi diaorang bile bertukar jadi hantu kan, care dia cakap macam kelakar sikit, dah macam robot pulak, yang penting ceritenye best dan lagi best bile ditonton dengan encik kekasih, lame dah tengok wayang same same kan

sempat lagi amik gambar kat toilet, muke tersangatla berminyak, dah boleh goreng ikan kan
sementara encik kekasih makan bekalan yang aku bekalkan tu, aku pun pakse la adik amik gambar aku, giler gambar katekan, pakse encik kekasih senyum amik gambar
serius je muke encik kekasih, aku je senyum syok sendiri


ni pun muke nak marah je amik gambar


akhirnye berjaye encik kekasih dah tersenyum setelah dipaksa untuk senyum


ape ntah yang aku sukekan tu, pipi tembam giler




mata merah dah macam potianak dalam cerita tolong awek aku pontianak, comel je encik kekasih senyum kan *suke la tu kene puji
gambar tu saje nak tunjuk cupcakes yang aku bagi tu~~
daaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

6 comments:

  1. alaa, cik tiqa kan dah tengok..:) ajak la encik kekasih awak..:)

    ReplyDelete
  2. @nueruie areyin:thanks..:) bukan senang nak rajin tu..hee

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate