Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Saturday, July 23, 2011

~~sanggup pergi singapore untuk tengok bola~~

yuhuuu~~
dah beberape harikan tak update blog, tak ade semangat pulak nak update, eleh, sebenarnye tak tau nak type ape dah, aku ketandusan idea, jadinye bace blog orang je la kan, korang jugak yang untung kan kan, mesti naik traffic korang, post post yang aku tak bace lagi pun aku klik, duduk la menghadap blog korang berjam jam, jadinye berterima kasih la pada aku yang pemurah dan berjasa dengan korang ni kan, paling paling pun belanje mcd jadila kan *orang ikhlas tak cakap cam ni kan ikhlas la, setiap pertuturan aku selalunye ikhlas tak pernah tak ikhlas, cuma ape yang aku tulis je tak pernah ikhlas *jujur sangat kan 
dah dah banyak melalut je ni kan, aku pergi singapore hari ni tau, tengah tengok bola kat sane, Malaysia VS Singapore, ramai orang ni *tipu sangat ni memang aku la peminat bola nombor satu kan, setiap kali ade perlawanan bola kalau boleh nak duduk depan sekali kadang kadang sampai nak masuk dalam tv tu tau, tengok siap menjerit jerit lagi bile gol, penuh emosi tu, gol gol *korang pecaye tak? tolongla jangan percaye sebab semue tu tipu, hahah gelak keji
memangla aku pergi singapore hari ni, tapi tak ade maknenye aku nak tengok bola kan, tak pernah pun tengok bola dan tak ade rase nak tengok *tak tau la kalau tibe tibe aku tengok aku rase best gile kan, sampai nak berlari keliling rumah bile gol kan, sampai jiran sebelah rase nak bakar je rumah aku sebab suare aku yang bising bile tengok bola kan tunggu je la, tak rase lagi nak tengok kan, korang yang suke teruskan la tengok, teruskan la menjerit jerit, emosi kat facebook bile pasukan korang kalah, oppsss, jangan terase pulak, aku tak tuju siape siape pun, facebook korang suke hati la korang nak tulis ape kan, facebook aku pun korang tak payah sebok, macam tu jugak blog aku, kalau tak suke, senang terus je tutup laptop tak payah bace kan, tibe tibe bernada emo pulak *giler ke ape
tujuan aku pergi singapore saje je nak jalan jalan, nak shopping, memang tak la kan, duit pun tak tukar kan, pakai duit mama babah je la kan
pergi kali ni naik bas dari bukit indah, sebab bukit indah lalu second link, tak la sesak kalo ikot woodlands tu, nak beratur kat immigration pun mau satu jam, lenguh jugak kan, tak sanggup la, sampai singapore kita orang naik je mrt sampai orchard, pastu ape lagi jalan jalan la cuci mata, kot kot la jumpe aoran aziz ke kan *aoran aziz pun kat Malaysia kan jumpe isteri dia pun jadi la *gedik, nak jugak tu

jom tengok gambar gambar di bawah, biar gambar gambar ni pula yang berbicara *wah sangat*
tengok la sampai korang rase menyampah kan, tengok bola boleh kan duduk berjam jam, tengok gamnbar aku tak payah nak menjerit jerit sangat pun kan
babah amik gambar ni, pagi tu singgah jusco bukit indah jap, adik nak pergi toilet la, ape la

dah sampai, nak naik mrt

ngan mama tersayang

pose nak bajet retisss sangat kan

babah nak beli tiket

pergi tu kitaorang berdiri selame 55 minit tau, niat suci murni mase pergi tu, nak bagi orang yang lebih memerlukan untuk duduk, konon la kan, balik dah tak larat dah weii nak diri, aku nak duduk pulak, mase pergi je niat suci murni, kire ok la kan

sementara tunggu babah ni dah sampai orchard

muke kelaparan dah ni tapi sempat lagi posing, cepat betol dah lapar tau, padahal pagi tadi dah makan nasi lemak tau, ni siap bawak bekal mineral water satu sorang ngan roti telur, mahal la nak makan kat sane kan

nak bajet oversea nak amik gambar ngan burung burung la konon, layan je la

amik gambar depan gucci je la mampu

gambar ngan pe pun aku tak tau, amik je la

ngan adik

minum lagi, air kat masjid tu, tak salah aku 60 sen kot, air teh~~

makan roti telur lagi



bajet comel la tu


sebenarnye ade show kat belakang tu, diaorang berdiri atas kayu yang boleh dilentur lentur tu, siap menari nari lagi atas tu, tak gayat ke, yang aku bulatkan tu, kecik je tak nampak sangat pun

singa

aku la singa sebenar, orang lalu lalang sebok je nak tengok tengok kan bile aku bergambar, suke ati ar, aku memang jakun..haa

saye nak bag yang penuh dengan duit, mate duitan

singa menawan keluarga bahagia *tu singer kan, suke suki je kan

pasangan paling romatika de amor, mama babah aku..

encik kekasih dah jadi encik hijau la..

dah nak balik dah, nak naik mrt

disebabkan aku dapat duduk dengan jayenye dalam mrt, jadinye aku dah malas nak amik gambar
arah balik bas memang penuh giler la, siap berlari lari sampai kat immigration sebab nak pastikan dapat duduk bile balik nanti tau, orang Malaysia senang je nak bagi diorang kurus bakar lemak, sediakan la sikit sahaja seat dalam bas kan, confirm masing masing berlari nak duduk kan, penat la nak diri lame lame kan, tak berbaloi bayar 4 SGD per person pastu kene diri, sanggup aku bakar lemak aku, berlari macam nak masok marathon, demi kerana sebuah kerusi

balik seinggah jusco bukit indah, makan nasi goreng kampung, terjumpe kawan mama, dah lame tak jumpe, dia cakap aku tak besar besar, tak meninggi betol la kan, tapi tak besar tu musykil pulak aku
seperti biase soalan yang panas ditanya, melodi sangat kan, bile nak kawin..
bile ye?
 daaaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

6 comments:

  1. eiiii.. jeles nie.. hehehe.. lagi satu, pasal status n bola tu, ade terase sket la.. hahahahhahah.. =p

    ReplyDelete
  2. @tiqa: nanti kite gi singapore ye.. tapi ko la belanje..hee oppsss, jangan la terase, aq tak bermaksud nak buat kau terase, kaula segalenye.. ayat nak poyo kan..

    ReplyDelete
  3. beshyer dapat g jalan2.....mmg jeles~ haha

    ReplyDelete
  4. @zaja: orang yang bekerjaye cam kamu, boleh kumpul duit sendiri, pastu leh la gi holiday, pastu nak ikot jugak korang gi holiday...heee

    ReplyDelete
  5. phewitt..jalan sakan la..haa patung ijau tu aish penah amik gamba dkt ctu..ahaks

    ReplyDelete
  6. @cik aish: tu la jalan sakan..:) tapi cik aish lagi best, gi landon lagi dulu, memang ramai yang amik gambar kat patung berwarne tu..hee

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate