Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Saturday, July 16, 2011

~~perasaan macam dating kali pertama~~

yuhuuu~~
ingat hari ni malas sangat nak update blog, sebab kepenatan berjalan satu hari sampai tak ingat dunia tak habis lagi, dari pagi sampai dah nak dekat maghrib baru nampak jalan balik rumah tapi disebabkan perasaan teruje aku gagahkan diri mungupdate blog ni

sampai tak nampak muke, tak cukup tangan angkat pakai kaki je, banyak benor shoppingnye *tipu sangat
mama babah dah balik dari jepun, nak tau aku dapat ape tak? tunggula aku pudate next entry ngan gambar sekali, sekarang tak semangat cite pasal tu *dah lupe diri
hari ni dari pagi aku bejalan jalan tu bukan dengan encik kekasih je ye, hari ni encik kekasih kerje half day, jadinye lambat sikit la jumpe, pagi tu aku adik mama dan babah pergi danga city mall, ingat nak pergi matta fair tau, sesampainye di sana, punah segala harapan tau, nak masuk matta fair tu per person kene bayar 3ringgit, kalau dah 4 orang dah 12ringgit, mahal bukan main lagi, datang saje saje nak tengok je, tak sangke pulak kene bayar, memang kene bayar ke? ke aku je yang tak tau ye? sebab tak pernah pergi kan..
jadinye kami pun membatalkan hasrat, tak nak membazir duit konon, jadinye berjalan jalan je  la, banyak baju baju yang cantik, konon tak nak membazir, last last pergi beli baju raye kat lavinia *excited pulak nak raye, puase pun belom memang suke beli baju kat situ, pekerje dia sangat la ramah kan, diaorang memang dah kenal kiteorang ni, pastu semue baju nak suruh try kan, tapi belinye satu je, aku satu, adik satu, tak payah la tunjuk dulu kan, dah basi nanti, tunggula raye

dihadapan lavinia

gembire dengan beg di tangan ye

motif nak amik gambar dengan patung? sebenarnye suke sangat baju yang patung tu pakai, dah macam dress kan sebab bertingkat tingkat, suke beli kat lavinia sebab tiap tahun mesti ade design baru, tapi aku tak beli pun, hargenye rm300++, kalau ade rezeki lebih, banyak untung daripada jual kueh raye boleh la beli

sesampai je di rumah, perasaan dah tak sabar sabar ni nak jumpe encik kekasih semakin membuak buak, macam baru pertame kali dating pulak kan, excited pun lebih, berdebar debar jugak nak jumpe, setiap kali nak jumpe mesti rase macam tu
mestila aku tak dating berdua je, angkut la sekali adik aka kembar aku tu kan, kitaorang pergi jusco bukit indah yang begitu indah dan membuat kan hari hari ku lagi bertambah indah bersame encik kekasih *over la pulokk
tempat utama yang dituju, mestila makan makan *seronok dah dapat duit trip last sem, boleh la berjoli sakan kesian encik kekasih tak makan dari pagi tau, kitaorang makan kat bbq chicken, adik nak sangat makan kat situ, masuk hari ni dah tiga hari berturut turut makan ayam bbq, layankan je la *makan punye pasal

nampak sangat kepura puraan aku, tersenyum sambil tengok menu kan

ni saje tau amik gambar belakang encik kekasih, nak cover pipi yang tembam tu *dah tak nampak tembam sangat kan

kita makan dulu~~

amik la gambar adik yang asik amik gambar kitaorang je kan~

lepas tu jalan jalan je la kan, tak ade niat nak shopping pun kan *baik pulak hari ni, tak nak membazir kan masok je F.O.S kedai feveret aku, memang la niat tak nak beli ape ape kan, nampak pulak baju baju comel untuk budak kecik, baby rina dah banyak sangat baju, jadinye saje belikan baju raye untuk izzah, beli gaun yang comel, comelnye, suke baju budak budak

dah macam mama belikan baju untuk anak nya kan..huahuahua

rendahkan aku, ni pun dah pakai wedges tau *encik kekasih la yang tinggi sangat, bukan aku yang rendah kan kan
amik gambar kat depan kedai feveret aku ngan en kekasih, kedai jepun tu, daiso, suke tengok barang barang kat situ, kedai 5ringgit

sementara tunggu encik kekasih beli barang kat jusco, aku menemani adik yang dah kepenatan tu, sempat lagi bergambar sakan

kami giler gambar

sebelum balik ingin menyedapkan tekak yang dah meronta rota inginkan aiskrim baskin robins *demand giler tekak aku kan lepastu singgah pulak beli big apple untuk bawak balik rumah, beli yang 12, sikit sikit mane boleh, makan nak kene lebih kan

sempat lagi amik gambar kan, thanks cashier kat BR cakap handbeg aku cantik

pakse encik kekasih senyum amik gambar

sedapnye aiskrim

balik je rumah kan babah masak nasi beriyani tau, ape lagi makan je la kan kejenye dengan big apple tu lagi, tahniah la ye, dah berape banyak lemak hari ni bekejar kejar datang dalam tubuh tubuh ku..huahuahua
daaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

2 comments:

  1. bestnyerrrrrrrrrrrr.... len kali bawak la aku... ehheheh.. =p

    ReplyDelete
  2. @kaede tiqah: boleh je kalau ko nak ikot kitaorang dating, kiteorang memang suke bawak orang len sekali ble dating,..tapi dtg johor la..hee

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate