Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Wednesday, July 27, 2011

~~hanya kerana lasagna~~

yuhuuuu~~
 sejak beberape hari ini keinginan ku  untuk menikmati lasagna yang lazat tanpa gangguan sesiapa begitu membuak buak, kerana perasaan terlalu ingin makan lasagna, sampai kan makanan lain ade di depan mate pun aku sentuh tetapi sambil pejamkan mata *feeling sangat menikmati hidangan bayangkan seperti makan lasagna, dalam hatiku timbul satu persoalan, begitukah perasaan orang mengidam? *manela aku tau, ngandung pun tak pernah lagi kan tu hanya keinginan ku, nafsu makan semate mate yang begitu kuat, tapi tak taula kan kalau mengandung betul betul *ade tipu tipu ke semuenye aku tolak tepi, tak pandang pun, tak ade mengidam ngidam ni, sebab semuenye memang aku makan je pun kan
manela tau bulan ramadhan ni aku boleh la sikit *sikit je pun, tak banyak kawal pemakanan aku kan, kawal nafsu tu kan, dah tak lame lagi dah pun nak bulan ramadhan kan, tapi bulan ramadhan ni kadang kadang lagi la susah nak kawal nafsu tu tau *bukan salah bulan ramadhan ye, salah diri kita sendiri ye lagi lagi kalau pergi bazar semuenye akan kelihatan begitu enak sekali, semue rase nak beli, air pulak kalau boleh nak beli satu baldi cukup untuk mandi, punyela nafsu besar kan, tapi tahun ni puase kat rumah je kan, tak payah la nak beli makanan kat bazar, rindu sangat nak puase dan berbuke kat rumah~~

walaupun bulan puase belum pun menjelang lagikan, tapi keinginan nak raye dah berkobar kobar mengatasi segalanye tau, baju raye dah beli, kasut raye nak beli *baru beli tadi tau, shawl pun kene jugak beli yang baru, kalau boleh semue la nak yang baru baru kan, handphone raye pun nak jugak, nak jugak!!!

disebabkan tidak sanggup melihat air liur meleleh leleh sebab tak dapat makan ape yang dihajati sebelum ketibaan puase ni, aku mengembirakan cik perut yang comel ni dengan menjamu selera di secret resepi yang memang sedap la kan, akhirnye lasagna selamat berada di dalam perutku, yeaaahhh~~

sementare nak tunggu makanan yang telah di order elokla kalau membahagiakan cik perut dengan makan kek choclate indulgence, bertambah sedap lagi sebab one slice kongsi bertiga, berebut rebut tu best

ice blended chocolate


lasagna saye dah sampai dulu sebelum makanan adik dengan angah sampai, memang sedap la, roti dia pun lembut, first time makan lasagna kat secret recipe, di sebabkan terlampau teruje, sampai je hidangan terus makan, akibatnye sampai sekarang lidah rase melecur sebab terlampau panas, adik menyesal sebab order yang lain, sebab lasagna ni memang sedap

spaghetti meatball angah


abis je makanan aku dengan angah barulah makanan adik sampai, mozzarella fish, sedap, tapi lasagna tetap dihati
encik kekasih nanti belanje makan lasagna tau~~

tadi jalan jalan ternampak satu bende yang comel tau,m suke tau pergi kedai kedai yang comel ni, kadang kadang tak beli pun, cuci mata je pun dah puas ati tau
mempersembahkan barang yang dah berjaye menarik hati ku dan terus membelinye
tadaaaa~~

comel kan? beg ni boleh letak makeup, ceh tak ade la makeup sangat kan, kalau nak pergi jalan jauh ke, balik kampung mase raye nanti ke, boleh la letak bedak, deodorant, sikat dalam beg comel ni kan

dalamnya macam ni, siap ade cermin lagi..
suke, suke, nak tido peluk beg la
daaaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

6 comments:

  1. wah asik lasagna jer..kehkeh mcam sudah addicted je dgn lagsana tu..kehkeh

    ReplyDelete
  2. ait budak kembau....same je korunk pnye style yerk...huhu

    ReplyDelete
  3. @cucu umie: sekarang memang dah addicted tau.. try la makan kat secret resepi, sedap tau. tapi mase berbuke la, jangan pergi tengah hari pulak..hee

    ReplyDelete
  4. heidi shafiq: terime kasih.. malu pulak..:p

    ReplyDelete
  5. zaja: kembau mestilah same style..hee

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate