Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Wednesday, July 20, 2011

~~cemburu tandanya sayang~~

yuhuuu~~
mood riang ria di aidilfitri la hari ni *gedikss lebih, belom masuk ramadhan tibe tibe dah mood aidilfitrikan kan
begitu riang hari ni, melayan kerenah temanku di facebook, cik akma love, sejak dua menjak tiga menjak ni kan, tibe tibe aku bermood jiwang, nak menulis di facebookan menggunakan ayat dan kosa kata yang betul, mantap gitu, terase begitu melayu sekali, bahasa jiwa bangsa la, sampai kawan aku agaknye rase aku ni annoying sangat, malas nak layan dah, dah terbawa bawa gaya penulisan di blog sampai ke facebook, ape salahnye kan~~



disebabkan terlalu banyak mase di rumah kan, jadinye aku pun menonton la telemovie di astro ria yang bertajuk 7 lagu, korang tengok tak cerite ni? best jugak cerite ni tau, aku tersentuh bile dengar satu ayat yang dituturkan oleh farid kamil dalam filem tersebut:

"perkara yang paling berat terpaksa kita lalui apabila melihat orang yang kita cintai mencintai orang lain"

dari sini la akan timbulnya perasaan cemburu, orang yang kita cintai sejak dari sekolah lagi, tibe tibe mencintai orang lain, dapat tak kite terima ketentuan dengan hanya tersenyum lebar? ataupun hanya memandang seperti tidak ade ape yang pernah berlakukan?  ataupun kita akan bergaduh gaduh demi merebut cinta yang bukan milik kita? ataupun bunuh kedua duanye untuk kesenangan hati kita, biar tiada sesiapa memiliki orang yang kita cintai? 
daripada cerite yang aku tengok tu, dia sampai bunuh kedua duannya, perempuan yang dicintai dan lelaki yang perempuan tersebut cintai~~


buat ape la kite pertahankan dan perjuangkan andai dia bukan milik kita kan? melainkan dia masih cintai kita tetapi ade orang menggunakan cara yang kotor untuk merebut dia daripada kita, tak perlu kite berebut bergaduh sampai berbunuh, kita manusia tiada hak pun mengambil nyawa orang kan, andai dia ditakdirkan untuk kita, semacam mane dugaan yang melanda, insyaAllah tetap bersame, doa dan cube merebut hati si dia dengan cara yang paling bijak kan
secare jujurnye aku memang seorang yang kuat cemburu, biase la kan, cemburu tandanye sayang kan, tapi perasaan tu masih boleh dikawal, dan buat mase ni cara terbaik jika ade yang tak puas hati adalah berterus terangkan, tapi tak nak la sampai merimaskan dia, cukupla sekadar dia faham ape yang terbuku di hati kita kan, tak cemburu langsung tak best la kan, mesti tak rase macam disayangi lebih kan *ke mengada lebih ni


saye ade tok guru cinta akma love dan dr love tiqah jadi tuan penasihat dan pendengar setia mendengar luahan rase tau, ko hado?
cemburu sampai merajuk rajuk kan, ni saje nak perhatian lebih

tertarik sangat dengan perkataan kawan aku kat facebook, nik ifahni pinjam ayat ye:

"kaum wanita sebenarnye bukan minta diberikan perhatian 24 jam, tetapi cukupla sekadar mengambil tahu akan dirinye kerana sifat semulajadi seseorang itu ingin bermanja dan dimanjakan"

setuju sangat, sebab tak ade la setiap mase kite nak dia perhatikan kite kan, tapi bile malam malam ke encik kekasih call, mesti dah gedik gedik suke kan, macam dapat borong satu kedai tau rasenye *tapi lebih lagi la

hati yang panas kerane cemburu elok kalau disejukkan dengan minum ice blended choclate mintkan~~

daaa~~


TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

12 comments:

  1. yang last tu paling best.. heheheh.. =p

    ReplyDelete
  2. @kaede atiqah: kan, sedapnye dapat ice blended kan..

    ReplyDelete
  3. wah , sedapnya kalau minum ice-blended musim panas ni :)

    ReplyDelete
  4. @syada: tu la tengah tengah panas ni dapat ice blended memang tak nampak mamat hensem lalu la..hee

    ReplyDelete
  5. ko g umall ke... hadoi hai.... huuhu

    ReplyDelete
  6. @mera meiora: tak la, gambar lame tu, saje nak tepek jugak tu..

    ReplyDelete
  7. cemburu tandanya syg:) hehe. apapun, ice blended menyejukkan jiwa.

    ReplyDelete
  8. @FIFIEY LYCHEE MARATION: kan..:) itula yang best..:)

    ReplyDelete
  9. cemburu ckit2 tak pe..jgn lebih2..=p

    ReplyDelete
  10. hehe..klu aish lak, buli tanda syg..haish

    ReplyDelete
  11. @nour akmal: betol tu.. anti cemburu lebih lebih takot jadi merimaskan pulak kan..

    ReplyDelete
  12. @cik aish: tu lg sweet, buli buli sayang..hee

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate