Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Friday, July 15, 2011

~~menanti hari sabtu tiba dengan sabar~~

yuhuuu~~
hari ni mood mengemas rumah dengan kerajinan tinggi sampai lantai lecin berkilat tau, ceh, semue yang berlaku mesti bersebab kan, malam ni mama babah balik dari jepun, kangan bangat sama mereka *dah macam bukak saluran indonesia pulak kan operasi mengemas pun bermule dari pagi tadi, *bukan la sebab rajin sangat tak nak mama pengsan tengok rumah yang dah tak seperti rumah ni

1. basuh kain dan jemur kain, mesin yang buat tu, hari hari memang aku basuh kain dengan bantuan encik mesin basuh ye

ni bukan encik mesin basuh umah aku, ni cik mesin basuh rumah sape ntah

2. lipat kain yang dah hampir seminggu tak lipat *hampir je, tak la sampai seminggu pun dan simpan baju baju yang dah dilipat dalamk almari *tak buat lagi nooo

3. masak dan kemas dapur dan sepatutnye nak mop lantai *tapi tak mop lagi, jap lagi arr

betape haru birunye bila aku memasak ye
4. gosok baju baju babah, 10 helai dah gosok, jadinye sape sape yang malas nak gosok baju, hantar kat aku, aku gosokkan sekali dengan upah la..hahha

5. kemas ruang tamu dan bersihkan ape ape yang patut la ye


siape siape inginkan pembantu rumah yang mampu buat segalenye dengan gaji yang tinggi, hubungi saye, ataupun siape siape yang mencari calon isteri yang begitu rajin, tinggalkan komen *promote diri sendiri nampak

bile rumah dah kemas, hati gembire, sabtu boleh la keluar dating kan, encik keasih kerje half day je hari sabtu, tapi malam ni oncall lagi, kesian dia kan, mesti penat, tapi semangat lagi nak kuar kan

sweetnye encik kekasih kan kalau buat macam ni
*all pic from Google*

tak sabar nak keluar hari sabtu ni, walaupun dah bersame dengan encik kekasih tujuh tahun, sebelum nak jumpe mesti excited lebih tau, fikir nak pakai baju ape la, nak cantik cantik la *nak cantik pada pandangan dia la, korang pandang tak cantik, ade aku kisah berdebar debar lebih pulak *gedik macam baru bercinta kan
okla nak sambung kemas rumah la
(hmm lamenye mase berlalu kan, sabtu o sabtu)
daaa~~


TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

1 comment:

  1. lawat2 la blog teman kalau nak cari henpon baru atau beli baju kurung untuk raya..tq

    http://lubuk-barang-murah.blogspot.com

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate