Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Wednesday, July 27, 2011

~~hanya kerana lasagna~~

yuhuuuu~~
 sejak beberape hari ini keinginan ku  untuk menikmati lasagna yang lazat tanpa gangguan sesiapa begitu membuak buak, kerana perasaan terlalu ingin makan lasagna, sampai kan makanan lain ade di depan mate pun aku sentuh tetapi sambil pejamkan mata *feeling sangat menikmati hidangan bayangkan seperti makan lasagna, dalam hatiku timbul satu persoalan, begitukah perasaan orang mengidam? *manela aku tau, ngandung pun tak pernah lagi kan tu hanya keinginan ku, nafsu makan semate mate yang begitu kuat, tapi tak taula kan kalau mengandung betul betul *ade tipu tipu ke semuenye aku tolak tepi, tak pandang pun, tak ade mengidam ngidam ni, sebab semuenye memang aku makan je pun kan
manela tau bulan ramadhan ni aku boleh la sikit *sikit je pun, tak banyak kawal pemakanan aku kan, kawal nafsu tu kan, dah tak lame lagi dah pun nak bulan ramadhan kan, tapi bulan ramadhan ni kadang kadang lagi la susah nak kawal nafsu tu tau *bukan salah bulan ramadhan ye, salah diri kita sendiri ye lagi lagi kalau pergi bazar semuenye akan kelihatan begitu enak sekali, semue rase nak beli, air pulak kalau boleh nak beli satu baldi cukup untuk mandi, punyela nafsu besar kan, tapi tahun ni puase kat rumah je kan, tak payah la nak beli makanan kat bazar, rindu sangat nak puase dan berbuke kat rumah~~

walaupun bulan puase belum pun menjelang lagikan, tapi keinginan nak raye dah berkobar kobar mengatasi segalanye tau, baju raye dah beli, kasut raye nak beli *baru beli tadi tau, shawl pun kene jugak beli yang baru, kalau boleh semue la nak yang baru baru kan, handphone raye pun nak jugak, nak jugak!!!

disebabkan tidak sanggup melihat air liur meleleh leleh sebab tak dapat makan ape yang dihajati sebelum ketibaan puase ni, aku mengembirakan cik perut yang comel ni dengan menjamu selera di secret resepi yang memang sedap la kan, akhirnye lasagna selamat berada di dalam perutku, yeaaahhh~~

sementare nak tunggu makanan yang telah di order elokla kalau membahagiakan cik perut dengan makan kek choclate indulgence, bertambah sedap lagi sebab one slice kongsi bertiga, berebut rebut tu best

ice blended chocolate


lasagna saye dah sampai dulu sebelum makanan adik dengan angah sampai, memang sedap la, roti dia pun lembut, first time makan lasagna kat secret recipe, di sebabkan terlampau teruje, sampai je hidangan terus makan, akibatnye sampai sekarang lidah rase melecur sebab terlampau panas, adik menyesal sebab order yang lain, sebab lasagna ni memang sedap

spaghetti meatball angah


abis je makanan aku dengan angah barulah makanan adik sampai, mozzarella fish, sedap, tapi lasagna tetap dihati
encik kekasih nanti belanje makan lasagna tau~~

tadi jalan jalan ternampak satu bende yang comel tau,m suke tau pergi kedai kedai yang comel ni, kadang kadang tak beli pun, cuci mata je pun dah puas ati tau
mempersembahkan barang yang dah berjaye menarik hati ku dan terus membelinye
tadaaaa~~

comel kan? beg ni boleh letak makeup, ceh tak ade la makeup sangat kan, kalau nak pergi jalan jauh ke, balik kampung mase raye nanti ke, boleh la letak bedak, deodorant, sikat dalam beg comel ni kan

dalamnya macam ni, siap ade cermin lagi..
suke, suke, nak tido peluk beg la
daaaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Monday, July 25, 2011

~~encik jerawat nyah kau dari kulit muka ku yang gebu~~

yuhuuu~~
sebelum tido semalam kan tibe tibe tangan yang begitu comel ini teruje ingin mengusap pipi sendiri yang gebu ni kan, tibe tibe rase macam ade bende yang melekat kat pipi ku ni, argghhhh.. jerawat!!!
tolong la encik jerawat tinggalkan la pipi aku yang gebu ni kerane aku tidak memerlukan engkau dalam hidupku ini, katekan tidak pada encik jerawat!!! rase macam nak buat kempen pulak tau 
"hidup sihat tanpe jerawat"
setelah dihitung hitung, aku rase ini bukan mase yang sesuai untuk encik jerawat mengunjungi pipiku ini, lame lagi kan nak tunggu bulan mengambang, encik jerawat pulak berlari lari dengan rakus dan tanpa membuang mase dengan secare sengaja hinggap di pipiku, membuatkan hatiku begitu tak keruan, duduk tak tentu arah, mandi tak kenyang, tidur tak basah, makan tak lene, hanya keranamu encik jerawat

argghhh...encik jerawat nyah engkau dari hidupku ini aku tidak memerlukan kau lagi, kau tak cukup hensem la nak duduk dekat pipi ku lame lame

setiap orang mesti bertambah stress kan kalau tibe tibe je jerawat membuat onar dalam hidupnye, bukan hanye perempuan tau malah kaum lelaki jugak turut rase tercabar apabila jerawat datang menyerang
mase ni baru la aku nak rase insaf, kene cuci muke selalu *selalunye pemalas yang amat sangat sekarang perassan ku dah begitu berkobar kobar nak bersihkan muka hanye kerana mu encik jerawat
tanpe membuang mase aku yang memang selalu je terbuang, aku terus je *tak belok belok ni janji dengan adik nak buat facial, lame giler dah tak buat facial, dah hampir seminggu, nanti encik kedut kedut pulak singgah muke aku *cam dah tua sangat kan nanti aku share dengan korang step step nak buat facial dan picture picture yang best ok
excited pulak nak buat facial, seronok la orang urut urut muke, mencantikkan muke sekaligus menghilangkan stress
daaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

~~contest kaki paling comel~~

yuhuuu~~
dah begitu lame aku tak masok contest kan, keciwa sangat sebab tak pernah nak menang, jadi aku rase kan perhubungan aku dan encik contest begitu jauh *sangat mengarot okey
setelah bangun dari tidur pagi tadi, setelah berfikir berkali kali, aku rase tak salah nak cube nasib kali ni kan, mane la tau menang ke untung sabut timbul la i phone kan, mesti korag dah excited kan, ingat hadiah dia i phone, tak menyempat terus nak updateblog nak join jugak contest ni kan *tahniah anda seorang yang bijak dengan menyertai contest ni kerane hadiahnye bukan iphone ye, hadiah masih dirahsiakan oleh cik penganjur contest iaitu cik ailyl rozanna yang comel *ade unsur unsur bodek ni, nak menang la tu kan memang comel la, dia peminat k pop, gaye pun ala ala korea, comel je *puji buat kali ke seratus ni
tanpa membuang masa,marilah kita lihat gambar kaki comel saye yang dipertaruhkan
tadaaa~~


eh silap ni bukan gambar yang saye pertaruhkan, kaki yang comel di atas milik cik penganjur contest ye, jadinye bagi siape siape yang nak join contest ni boleh la anda click banner cik ailyl di atas ye, korang boleh la tengok syarat syarat penyertaanye, layak ke tak layak korang nak masok kan, cepat sebelom terlambat tarikh tutup 31 julai 2011, jangan korang pergi antar taun depan pulak kan ingat 2012 ke

ni barulah gambar kaki ku yang comel *layankan je la


saya pilih picture di atas, kerana saya rase kaki saye tersangat la comel dipadankan pulak dengan boots baru di beli yang semakin mendapat tempat pertame di hati *perlawanan antara kasut untuk merebut cik hati gambar ni diambil sebaik sahaja beli boots ni tau, tu yang pakai kat rumah tu

ok la nak tag tiga orang kawan, siapakah yang terpilih ye

daaaaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

~~free iPhone 4~~

yuhuuu~~
celik je mata pagi ni *pagi la sangat aku terus menghadap laptop, muke busuk tak mandi lagi, tetapi gigih kan, online tetap diutamakan, bukan diaorang tau aku dah mandi ke tak pun kan, muke kat profile picture muke wangi je kan, nak buat ape lagi kalau tak online kan, mestila nak stalk page orang tersayang kan, sape sape dikategorikan sebagai orang tersayang, saye sentiase memerhatikan anda walau di mane ande berada, mule la ramai tersengih sorang sorang macam kerang busuk sebab sentiase diperhatikan kan ke rase macam eii dia ni tak ade keje lain ke selain nak stalk page orang kan, memang tak ade keje pun *tu la keje aku sementare menanti sem kan, balik shah alam nanti tak ade mase dah nak online, ade pulak internet kat rumah sewe kan, memang tak ade, tapi yang bestnya sekarang uitm dah tak block page facebook dan blog tau, jadinye di mana anda berade, tak kisah la kat kelas tengah belajar sekalipun boleh la nak update kalau rase kelas tu sangat membosankan...opsss

encik google bagi picture ni

sepuluh terpantas yang masok blog aku hari ni, korang akan dapat iPhone free
 kalau aku tulis macam ni mesti semue berebut rebut nak free kan, tengok cik tipah ngan cik bedah dah tarik tarik rambut nak masok dulu, encik amad siap bunuh encik ben sebab nak masok dulu, ni semue gara gara nak dapatkan free iphone *name dan watak tiada kene mengena sama ad yang hidup atau telah meninggal dunia ye

agak agak korang kan ade ke yang nak bagi korang free macam tu je iPhone kat atas ni, ade ke yang nak bagi, encik google je boleh bagi tu pun setakat free image boleh la kan, pastu korang tepek ar kat blog korang buat kenang kenangan kan
aku online tadi ade orang invite aku kat satu event tu, name terpakse dirahsiakan, mungkin dia memang nak sangat i phone free ni kan, mudah mudahan dapat lakan, event ni berbunyi *ade bunyi ke
"The first 500,000 participants Will Get An iPhone 4 for Free"
mulenye lepas aku dapat invitation seperti macam *seperti macam? ni aku akan ignore je tau, tapi kali ni tak rase nak ignore tau punye la aku tak ade keje kan, aku pun bace la syarat syarat nak dapat iPhone ni kan
mule mule seperti biase kene la klik i'm attending *tu biase kan la
pastu invite friend kan, tu la kawan aku duk invite aku, mungkin dia dapat bace fikiran aku yang memang dah lame mengidam nak dapatkan i phone, sebenarnye nak main game je lebih tau, tapi tak ape tak dapat iPhone dapat blackberry pun jadi la *tujukan khas untuk yang nak bagi handphone.. ketawe keji haha
last sekali kan korang kene tulis kat wall tu attending ngan iPhone ape yang korang nak
aku yang masih tak ade keje ni dan tersangat rajin, bacela satu satu ape yang orang post kat wall, ramai la yang tulis 
attending iPhone 4 white 32GB
attending iPhone 4 black 32GB
attending iPhone 4 white 16GB
attending iPhone 4 black 16GB

ade jugak yang maki hamun kat situ sebab tak percaye, macam macam la cakap, penipu la ape la, kelakar la, korang yang tulis ni bodoh la, sape nak bagi iPhone free la
aku sebenarnye musykil, dengan dalam hati penuh perasaan busy body ni, yang tulis attending tu sebenarnye diorang betol betol percaye ke, memang dah terpedaye ke, ataupun sebenarnye diorang tak percaye tapi just try luck je kan, mane tau betol ke tak kan, untung iPhone timbul ke kan
korang try la mane tau betol ke kan, dah menang jangan ar kedekot dengan aku pulak, share share la dengan aku, bagi la aku pinjam, boleh main game kan
kenape aku tak try sendiri? pada aku tak ade bende dalam dunia ni orang nak bagi kite free dengan mudah je kan, lain la kalau mak ayah korang, encik kekasih korang ke, kawan baik korang yang pemurah sangat nak bagi saje saje kan, sekarang ni nak masok toilet, bukan nak mengambil ke, membuang je pun, tak kisah la secare kecil kecilan ke besar besaran ke kan tetap kene bayar, mule mule 20sen je sekarang mungkin dah ade sampai seringgit, agaknye 5ringgit pun ade, lubang jamban dengan sinki dia bersalut emas ke ape

*pic from encik Google*
sanggup terkencing dalam seluar dari kene bayar sampai 30sen

sebab disalut emas la kene bayar mahal kan

jadinye lu pikir la sendiri ye
daaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Saturday, July 23, 2011

~~sanggup pergi singapore untuk tengok bola~~

yuhuuu~~
dah beberape harikan tak update blog, tak ade semangat pulak nak update, eleh, sebenarnye tak tau nak type ape dah, aku ketandusan idea, jadinye bace blog orang je la kan, korang jugak yang untung kan kan, mesti naik traffic korang, post post yang aku tak bace lagi pun aku klik, duduk la menghadap blog korang berjam jam, jadinye berterima kasih la pada aku yang pemurah dan berjasa dengan korang ni kan, paling paling pun belanje mcd jadila kan *orang ikhlas tak cakap cam ni kan ikhlas la, setiap pertuturan aku selalunye ikhlas tak pernah tak ikhlas, cuma ape yang aku tulis je tak pernah ikhlas *jujur sangat kan 
dah dah banyak melalut je ni kan, aku pergi singapore hari ni tau, tengah tengok bola kat sane, Malaysia VS Singapore, ramai orang ni *tipu sangat ni memang aku la peminat bola nombor satu kan, setiap kali ade perlawanan bola kalau boleh nak duduk depan sekali kadang kadang sampai nak masuk dalam tv tu tau, tengok siap menjerit jerit lagi bile gol, penuh emosi tu, gol gol *korang pecaye tak? tolongla jangan percaye sebab semue tu tipu, hahah gelak keji
memangla aku pergi singapore hari ni, tapi tak ade maknenye aku nak tengok bola kan, tak pernah pun tengok bola dan tak ade rase nak tengok *tak tau la kalau tibe tibe aku tengok aku rase best gile kan, sampai nak berlari keliling rumah bile gol kan, sampai jiran sebelah rase nak bakar je rumah aku sebab suare aku yang bising bile tengok bola kan tunggu je la, tak rase lagi nak tengok kan, korang yang suke teruskan la tengok, teruskan la menjerit jerit, emosi kat facebook bile pasukan korang kalah, oppsss, jangan terase pulak, aku tak tuju siape siape pun, facebook korang suke hati la korang nak tulis ape kan, facebook aku pun korang tak payah sebok, macam tu jugak blog aku, kalau tak suke, senang terus je tutup laptop tak payah bace kan, tibe tibe bernada emo pulak *giler ke ape
tujuan aku pergi singapore saje je nak jalan jalan, nak shopping, memang tak la kan, duit pun tak tukar kan, pakai duit mama babah je la kan
pergi kali ni naik bas dari bukit indah, sebab bukit indah lalu second link, tak la sesak kalo ikot woodlands tu, nak beratur kat immigration pun mau satu jam, lenguh jugak kan, tak sanggup la, sampai singapore kita orang naik je mrt sampai orchard, pastu ape lagi jalan jalan la cuci mata, kot kot la jumpe aoran aziz ke kan *aoran aziz pun kat Malaysia kan jumpe isteri dia pun jadi la *gedik, nak jugak tu

jom tengok gambar gambar di bawah, biar gambar gambar ni pula yang berbicara *wah sangat*
tengok la sampai korang rase menyampah kan, tengok bola boleh kan duduk berjam jam, tengok gamnbar aku tak payah nak menjerit jerit sangat pun kan
babah amik gambar ni, pagi tu singgah jusco bukit indah jap, adik nak pergi toilet la, ape la

dah sampai, nak naik mrt

ngan mama tersayang

pose nak bajet retisss sangat kan

babah nak beli tiket

pergi tu kitaorang berdiri selame 55 minit tau, niat suci murni mase pergi tu, nak bagi orang yang lebih memerlukan untuk duduk, konon la kan, balik dah tak larat dah weii nak diri, aku nak duduk pulak, mase pergi je niat suci murni, kire ok la kan

sementara tunggu babah ni dah sampai orchard

muke kelaparan dah ni tapi sempat lagi posing, cepat betol dah lapar tau, padahal pagi tadi dah makan nasi lemak tau, ni siap bawak bekal mineral water satu sorang ngan roti telur, mahal la nak makan kat sane kan

nak bajet oversea nak amik gambar ngan burung burung la konon, layan je la

amik gambar depan gucci je la mampu

gambar ngan pe pun aku tak tau, amik je la

ngan adik

minum lagi, air kat masjid tu, tak salah aku 60 sen kot, air teh~~

makan roti telur lagi



bajet comel la tu


sebenarnye ade show kat belakang tu, diaorang berdiri atas kayu yang boleh dilentur lentur tu, siap menari nari lagi atas tu, tak gayat ke, yang aku bulatkan tu, kecik je tak nampak sangat pun

singa

aku la singa sebenar, orang lalu lalang sebok je nak tengok tengok kan bile aku bergambar, suke ati ar, aku memang jakun..haa

saye nak bag yang penuh dengan duit, mate duitan

singa menawan keluarga bahagia *tu singer kan, suke suki je kan

pasangan paling romatika de amor, mama babah aku..

encik kekasih dah jadi encik hijau la..

dah nak balik dah, nak naik mrt

disebabkan aku dapat duduk dengan jayenye dalam mrt, jadinye aku dah malas nak amik gambar
arah balik bas memang penuh giler la, siap berlari lari sampai kat immigration sebab nak pastikan dapat duduk bile balik nanti tau, orang Malaysia senang je nak bagi diorang kurus bakar lemak, sediakan la sikit sahaja seat dalam bas kan, confirm masing masing berlari nak duduk kan, penat la nak diri lame lame kan, tak berbaloi bayar 4 SGD per person pastu kene diri, sanggup aku bakar lemak aku, berlari macam nak masok marathon, demi kerana sebuah kerusi

balik seinggah jusco bukit indah, makan nasi goreng kampung, terjumpe kawan mama, dah lame tak jumpe, dia cakap aku tak besar besar, tak meninggi betol la kan, tapi tak besar tu musykil pulak aku
seperti biase soalan yang panas ditanya, melodi sangat kan, bile nak kawin..
bile ye?
 daaaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Wednesday, July 20, 2011

~~cemburu tandanya sayang~~

yuhuuu~~
mood riang ria di aidilfitri la hari ni *gedikss lebih, belom masuk ramadhan tibe tibe dah mood aidilfitrikan kan
begitu riang hari ni, melayan kerenah temanku di facebook, cik akma love, sejak dua menjak tiga menjak ni kan, tibe tibe aku bermood jiwang, nak menulis di facebookan menggunakan ayat dan kosa kata yang betul, mantap gitu, terase begitu melayu sekali, bahasa jiwa bangsa la, sampai kawan aku agaknye rase aku ni annoying sangat, malas nak layan dah, dah terbawa bawa gaya penulisan di blog sampai ke facebook, ape salahnye kan~~



disebabkan terlalu banyak mase di rumah kan, jadinye aku pun menonton la telemovie di astro ria yang bertajuk 7 lagu, korang tengok tak cerite ni? best jugak cerite ni tau, aku tersentuh bile dengar satu ayat yang dituturkan oleh farid kamil dalam filem tersebut:

"perkara yang paling berat terpaksa kita lalui apabila melihat orang yang kita cintai mencintai orang lain"

dari sini la akan timbulnya perasaan cemburu, orang yang kita cintai sejak dari sekolah lagi, tibe tibe mencintai orang lain, dapat tak kite terima ketentuan dengan hanya tersenyum lebar? ataupun hanya memandang seperti tidak ade ape yang pernah berlakukan?  ataupun kita akan bergaduh gaduh demi merebut cinta yang bukan milik kita? ataupun bunuh kedua duanye untuk kesenangan hati kita, biar tiada sesiapa memiliki orang yang kita cintai? 
daripada cerite yang aku tengok tu, dia sampai bunuh kedua duannya, perempuan yang dicintai dan lelaki yang perempuan tersebut cintai~~


buat ape la kite pertahankan dan perjuangkan andai dia bukan milik kita kan? melainkan dia masih cintai kita tetapi ade orang menggunakan cara yang kotor untuk merebut dia daripada kita, tak perlu kite berebut bergaduh sampai berbunuh, kita manusia tiada hak pun mengambil nyawa orang kan, andai dia ditakdirkan untuk kita, semacam mane dugaan yang melanda, insyaAllah tetap bersame, doa dan cube merebut hati si dia dengan cara yang paling bijak kan
secare jujurnye aku memang seorang yang kuat cemburu, biase la kan, cemburu tandanye sayang kan, tapi perasaan tu masih boleh dikawal, dan buat mase ni cara terbaik jika ade yang tak puas hati adalah berterus terangkan, tapi tak nak la sampai merimaskan dia, cukupla sekadar dia faham ape yang terbuku di hati kita kan, tak cemburu langsung tak best la kan, mesti tak rase macam disayangi lebih kan *ke mengada lebih ni


saye ade tok guru cinta akma love dan dr love tiqah jadi tuan penasihat dan pendengar setia mendengar luahan rase tau, ko hado?
cemburu sampai merajuk rajuk kan, ni saje nak perhatian lebih

tertarik sangat dengan perkataan kawan aku kat facebook, nik ifahni pinjam ayat ye:

"kaum wanita sebenarnye bukan minta diberikan perhatian 24 jam, tetapi cukupla sekadar mengambil tahu akan dirinye kerana sifat semulajadi seseorang itu ingin bermanja dan dimanjakan"

setuju sangat, sebab tak ade la setiap mase kite nak dia perhatikan kite kan, tapi bile malam malam ke encik kekasih call, mesti dah gedik gedik suke kan, macam dapat borong satu kedai tau rasenye *tapi lebih lagi la

hati yang panas kerane cemburu elok kalau disejukkan dengan minum ice blended choclate mintkan~~

daaa~~


TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Tuesday, July 19, 2011

~~gembiranya cik hati bile keinginannya sudah tercapai~~

yuhuuuu~~
amboi gembirennya cik hati hari ni, keinginan sudah tercapai, bukan keinginan mendaki gunung yang tinggi ataupun merentasi lautan yang luas *tu tak ade dalam senarai y, keinginan ku untuk memiliki kereta yang diidam idamkan telah tercapai, mesti menganga mulut semue kan, aku dapat kerete ape la? warna ape la tu? tu pun nak cerite kan? *kate kate di atas hanye la dusta tidak ade kene mengena same ade yang hidup ataupun yang telah meninggal dunia ye gedik je lebih, bawak kerete tak seberape, parking pun tak lepas, duit pun tak ade, belajar pun babah tanggung, ade hati pulak aku nak kereta kan, cukup la kerete yang dah ade kat rumah tu, asalkan kerete tu boleh bergerak lagi kan, jangan mati enjin tengah jalan dah la kan, meraung la kan

cantikkan myvi baru ni, warna ungu pulak tu, suruh encik kekasih yang beli untuk dia, aku nak naik je, tapi tak beli pun, tak kisah la dia beli kereta ape pun tak ape kan, janji boleh bawak dan kene bawak aku jalan jalan kan, bawak orang lain siap!! *garangkan
pic from harian metro~~

cik hati tak heran sangat la pasal kerete tu, tu bile mampu baru cerite, cik hati sebenarnye tersangatla gembire sebab dapat boots yang diidam idamkan selame ni..yeaaa tepukan sorak untuk kemenangan cik hati, tadi mama dah belikan, terima kasih mama, sayang mama lebih la
pagi tadi aku pergi hospital, aku ade appointment dengan doktor, Alhamdulillah, doktor cakap lepas ni dah tak ade ape ape dah, tak payah dah buat temujanji lagi dengan doktor doktor tukan, tak payah la pergi hospital lagikan melainkan kalau nak jumpe encik kekasih, tapi tadi tak jumpe pun encik kekasih, dia busy, lepastu adik buat passport, sebab hari sabtu ni nak pergi jalan jalan kat singapore

sempat lagi amik gambar mase kat luar hospital sementare tunggu babah, ade orang cakap kitaorang kembar

aku menyampah betul kalau jalan jalan orang nak tengok kite macam pelik nak pandang atas bawah atas bawah kan, kitaorang tak berasal dari planet pluto pun ye, pastu tengok nak gelak gelak pulak, menyampah pulak aku tengok, bukannye kitaorang tak pakai baju pun kan *cume over sikit je kan kan tak macam ana lu'lu sangat la kan kan *angguk la, layankan je
mase adik nak buat passport tu pulak, macam macam hal pulak kan, adik dah amik gambar semalam, dah cantik cantik kan, tibe tibe kene reject pulak, nak tau sebab ape kene reject tak? tak nak tau pun nak cerite jugak, sebab mata biru tau, adik pakai lense biru, tak tau pulak aku kalau buat passport kene mate ori, korang tau tak? mesti tak tau jugakkan kan? 
kene la amik gambar dekat atas, orang kat kedai tu siap tanye korang ni suke jambu ye, pink semue, jambu versi perempuan, aku layankan je la, kitaorang memang nak gantikkan jambu nanti

macam pucat pulak muke kan

kembarku


kami jambu~~~

ni la picture yang membuatkan cik hati begitu gembire sampai terkinja kinja tadi
tadaaaa~~~

ni la boots saye,same je ngan kembar aka adikku, dia punye warne hitam *abaikan kaki yang comel tu ye dapat diskaun 50% tau, cube teke harge berape, kalau dapat jawab aku bagi boots ni *memang tak la kan
daaaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Monday, July 18, 2011

~~cube bersikap lebih positif~~

assalamualaikum 
*sopannye budak ni hari ni, panda beri salam hari ni, calon menantu pilihan la
pertame sekali aku nak cakap yang tajuk tu memang tak ade kene mengene dengan siape siape ye, aku nak tujukan pada diri sendiri, nak mengingatkan diri sendiri ye, tolong la jangan sape sape terase ngan aku untuk kali ini dan entri ni memang tak ade niat langsung nak sindir siape siape ye, entri merenung kesilapan lampau je dan nak cube berubah
aku ni manusia biase yang tak sempurne, kadang kadang buat salah tanpe disengajakan,, ni pun dah lepas nifsu syaaban kan bermakne buku lame dah tutup ye, dah naik, kite mulakan buku baru dengan kebaikan ye, dikesempatan ini aku nak mintak maaf jugak kat siape siape la yang pernah terase dengan aku, aku tau ramai kan, kite mulakan bulan ramadhan yang bakal tiba tak lame lagi dengan kebaikan ye dan harapnye ia kekal dan berterusan, umur pun dah 23 *dah tua kan, tak nak dah gaduh gaduh ni, jadinye pade siape siape yang pernah membenci aku aku mintak maaf ye
kekurangan yang paling besar pade aku, aku ni suke berfikiran negatif dan cepat melenting, aku nak sangat ubah bende ni tau, aku harap lepas ni aku dapat terime teguran orang dengan senyuman dan ucapan terime kasih tanpe rase nak marah *doakan aku ye tak selalunye diri kita betul kan, tak salah orang nak tegur kan
semoge bulan ramadhan yang bakal menjelang ni memberikan seribu kebaikan pada kite semue ye
mama dah ajak aku pergi tadarus tau bulan ramadhan ni kat surau pagi pagi *lame dah aku tak mengaji kan, lepas ni harapnye berubah la, praktis ngaji selalu, kalau dah lame tak ngaji confirm bacaan aku tunggang langgang

tak sabar kan nak sambut bulan ramadhan, dah hampir lima tahun kot aku tak dapat berpuase kat rumah bersame keluarge, ramadhan kali ni bertambah bermakne sebab aku dapat sambut dan puasa selame sebulan bersame keluarga, tahun ni dapat puase penoh tak? lame dah kan tak puase penoh..hee

selamat menyambut ramadhan ye kawan kawan semue
*pic from google*

daaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

Sunday, July 17, 2011

~~ayat ayat cinta~~

yuhuuuuu~~
malam malam yang sunyi sepi ni kan tibe tibe rase nak jiwang jiwang pulak, aku ade bace satu ayat dari novel *kasih yang suci, aku tak bace lagi novel ni pun, bace sinopsis je, zaman zaman bace novel macam dah berlalu di bawa arus dunia yang semakin maju ni kan, tak tau la kenape aku dah tak semangat sangat nak bace novel, tak macam mase sekolah ataupun diploma dulu, semakin malas membace, rajin bace buku berunsurkan akademi sahaja *tipu la sangat 
lepas bace baris ayat ni terus jatuh cinta dengan ayat tu, suke pulak *over
(zaman zaman dulu, mase sekolah kan, suke tau simpan ayat ayat cinta ni, tulis balik tau, lagi lagi lepas tengok cerita ada ape dengan cinta, kan siap ade puisi, sanggup tu nak salin jugak)

"Lelaki adalah nafas hidup dan wanita adalah nadi jiwa.saling memerlukan dan mencintai. Dan cinta itu maknanya saling memberi dan menerima"

perempuan memerlukan lelaki untuk dicintai dan dilindungi, begitu jugak lelaki kan, seperti itu jugak saya memerlukan encik kekasih saye, doakan jodoh kami berpanjangan ye, semakin hari semakin sayang, tibe tibe bermood jiwang la pulak kan, layankan je la~~


daaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-