Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Wednesday, October 17, 2012

Wedding Preparation 10: Contact lens

hai semue
Alhamdulillah untuk daftar nikah dah selesai, bukan main nebes lagi, takot kene interview macam macam kan, last last satu ape pun dia tak tanye, ujung tahun ramai orang nak kawin, tadi pun ramai, jadinye dia pun tak sempat la nak tanye kan, kire selamat la kan datang mase ramai orang
ari ni nak cite pasal contact lens, contact lens termasuk la sekali dalam preparation kan sebab contact lens perlula ade time wedding nanti takkan la nak pakai cermin mata pulak time tukan, ingat tak nak beli lagi tapi disebabkan encik tunang yang baik hati nak sponser beli contact lens makanya mestila excited teros beli, sebab memang dah patut beli sebab untuk bulan 10 ni pun dah habis tempoh pun, contact lens ni memang la merbahaya sikit berbanding kita pakai spec ni kan, tapi nak nampak cantik punya pasal kan, tapi tak la beli yang murah murah kat internet tu, sepanjang guna contact lens, aku tak pernah beli yang murah kat internet ataupun kat pasar malam tu, memangla nampak cantik dan murah giler pulak tu, tapi risikonya pun tinggi jugak, dan lagi satu makin singkat masa penggunaan contact lens tu makin la bagus, maknanya contact lens yang sebulan je tempoh dia lebih bagus dari yang boleh guna untuk 3 bulan tu, 3 bulan pakai 1 contact lens kan mestila kotoran yang kita tak nampak lebih banyak kan, jadinya aku akan beli contact lens di kedai cermin mata dan brand dia yang kira semue orang tau la kan, cari contact lens pun kene ikot kesesuaian mata, kadang ade orang sesuai pakai freshkon ade yang sesuai pakai blincon, sebelum ni dah biase pilih blincon jadinye kali ni pun pilih la blincon yang untuk sebulan punya, tapi ade offer time tu beli 2 dapat free 1 jadinya 3 kotak rm100 pakai untuk 3 bulan, yang untuk sebulan punya memang mahal sikit, ade je yang pakai teros untuk 3 bulan yang hanya rm70, tapi pakai sebulan punya boleh tukar tukar colour kan, pastu konon beli yang colour nak nampak mata bulat sikit *konon je la* jadinya aku pilih colour black, sebab memang aku rase hitam tu cantik dan lagi menampakkan besar mata rasenye la, tak pernah try pun, insyaAllah masa nikah ngan kenduri nak pakai colour black, lagi dua pilih brown ngan grey

mulanya aku sorang je nak beli contact lens, last last encik tunang tersangkot sekali dan dia pun beli jugak contact lens tapi yang jernih je la, first time dia pakai contact lens sebelum ni tak pernah pakai pun, boleh pakai mase wedding nanti, tapi kene tempah la sebab encik tunang beli yang sekali ngan rabun silau, untuk 7 bulan rm200, ade 7 pasang, dia baru dapat semalam, ecece comel la tu encik tunang pakai contact lens

hari ni last day pesta konvo utm, malam ni ade shila amzah lagi datang kan, ecece cam minat la konon, nak gi pesta konvo petang ni, banyak lagi bende nak borong ni
daaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

6 comments:

  1. Saya pun dah 10 tahun lebih pakai contact lens. Pakai brand acuvue. Setakat ni takda masalah dengan mata. Tapi tak pernah try la pulak yang warna warna ni. Saya 1st time dengan brand blincon ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang kate yang jernih tu lagi better than yang colour kan.. lamenye zarith dah pakai lens, dija pakai kadang2 je takot sebenarnye hee

      Delete
  2. Masa nikah and sanding lieza guna acuvue kaler hazel... Igt time sanding nk guna kaler grey tp trlupa.. Smp skrg contact lens kaler grey tue xguna lg dok simpan dlm laci..sbbnya lieza xreti nk pakai sndr contact lens...huhu.. Masa kawen MUA yg tolong pakaikan... Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alala comelnye.. dija mase first time pakai pun kakak yang pakaikan, sekarang ni boleh la pakai sendiri :)

      Delete
  3. my dear dija,
    just to let u know.
    sara pn ada jual lens.
    dari Korea.
    boleh datang jengah

    ZAR's BukaQ Boutique

    selamat shopping and happy preps :)

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate