Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Tuesday, October 23, 2012

Wedding Preparation 15: Shawl Nikah

Salam
Hari ni saje la nak share berkenaan dengan shawl nikah, *mestila hari ni jugak nak cerita sebab encik posmen dah selamat menghantar bungkusan shawl saya okey!! excited macam kanak kanak dapat gule gule* tapi kan tak semestinya nikah kene pakai shawl, terpulang pada keselesaan kalau rase nak pakai tudung bawal pun boleh, tudung syria pun boleh, turban boleh, tak pun kadang orang suke pakai tudung owning tu kan, tapi encik tunang tak suka la aku pakai tudung owning tu agaknya rupa aku cam makcik makcik bila pakai tudung tu, bila pakai tudung tu jela, tapi korang kalo muke dah memang semula jadi comel dan seperti keanak anakan paki tudung tu comel je, tak ada masalah la, tapi aku nak bagi tips sikit, amboi tips bagai, aku rase untuk akad nikah tu tak berape sesuai pakai tudung owning, pakai la tudung ape sekalipun asal tutup aurat kan, bukan tak boleh pakai kalau korang berdegil jugak nak pakai tudung owning tu terpulang la, tapi tak best la tudung tu sebab dia tajam ke depan, bila suami korang nak cium dahi bukan main terseksa dia kene buat muncung panjang sebab nak bagi kene jugak dahi korang, akhirnye dalam gambar nampak suami korang tu macam cium tudung je kan, makanya pilihla tudung yang sesuai dan pastinya selesa bila dipakai, aku lebih selesa nak pakai shawl masa akad nikah nanti, mula mula bukanlah nak pakai shawl aku ingat nak pakai hoodie dalam dia pakai je inner neck, nak beli kat Al humaira Contemporary tu kan selalu sold out je kan
cantikkan pakai macam ni kan tapi laris sangat + colour pun tak berape sesuai cuci mata je la

google2 jumpe la satu butik online Qaira Hijab, tengok ade jugak hoodie, try email owner tu, rase begitu bernasib baik sebab stock tu masih ade, terus je order, harga murah sikit dari al humaira, konon suke la yang murah murah sikit tu kan harga RM45

aku pilih colour ni la, sebab baju dah peach kan, nak nampak lain pilih la dua colour

berurusan dengan qaira hijab ni senang cepat pantas sepantas kilat emel akan dibalas tapi bile dah dapat hoddie tu kan sangat mengecewekan, rase cam tak berbaloi dah bayar rm45 tapi hoddie dia cam tergantung, secara logiknye takkan la hoddie tergantung kat belakang pastu nampak inner yang kita pakai dari belakang, tak ke buruk kalo photographer amik gambar dari belakang? ke memang pakai cam tu? tapi nampak yang al humaira punya sampai belakang kan, yang qaira ni dia tak tunjuk belakang kalo tengok dari belakang memang tergantung lakan, sangat burok, konon nak murah dah jadi membazir, tu la sepatutnye sebelum beli aku kene tanye belakang dia labuh ke tak kan, dah puas bebel bebel kan  sebenarnye aku yang tak reti nak pakai cam ne patutla cam pelik je hoodie tu nasib aku ni penyabar tak gi marah owner tu, sebenarnye elok je hoddie tu aku yang tersalah pakai, tak sabar teros buat keputusan tak nak pakai nak tempah lain, tapi hoddie tu boleh je nak pakai bila jalan jalan nanti

serius yang ni cantik gile kan, pengantin dia pun sangat cantik, baju cantik, shawl cantik, tapi tak jumpe lagi shawl cam ni, puas dah google, tengok fb, tak jumpe gak

sekarang popular kan shawl halfmoon ni, nak beli online pun laris selalu je abis, tapi takot gak nak beli online adik aku pernah beli online campur postage 90++ tapi bila dapat manik cam nak tercabut2, dia gune manik yang tak cantik

pastu aku tengok ayun punya website, masa tunang pun turban ngan inner monotone aku tempah dari ayun, cume tudung je aku pakai sendiri, jahitan manik ayun punya memang cantik dan tak berapa mahal la
muka bangga tunjuk cincin, nampak gemokkan dari tepi, lantak ar, turban ngan inner tempah dari ayun, mase tunang pergi kedai dia, ni tak ade mase pulak nak pergi nilai kan
ni mase pergi kedai ayun

jadinye aku pun order la online shawl halfmoon lace rania dari ayunar
ikot warna tema la kan kombinasi peach+turqoise
yang ni contoh yang heavy beading, cantikkan hitam+merah warna majlis kat dewan ni, tapi aku tempah yang medium beading RM100

nak tengok shawl tu cam ne tak? jeng jeng jeng surprise tunggu esok la kalo rajin tunjuk

tadi terjumpe cikgu sekolah dulu, alang alang beritau je la nak jemput cikgu nanti mase majlis, pastu cikgu tanye orang mane, cakap je la cikgu kenal, pastu btau cikgu cikgu kate menjadi jugak cinta monyet korang hee
daaa~~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

13 comments:

  1. tudung yg gmbr GI Photogher tu ad kt http://www.kk-collection.com/2012/10/cataleya-2.html

    bukak fb dieorg..ada bnyk lg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear 4 the good info, tapi sayangnye dah tempah shawl, tak pe still leh tengok lagi :)

      Delete
  2. dijahhh...time tunang pon kte tempah set persalinan + hijab + veil dari ayun..
    untuk nikah plak, kte tempah shawl + veil dekat dia..wahhh..pakai produk yg sama la kte ni..hehe ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee brand same ni :) myrah amik persalinan semue ye tuk tunang, nanti update shawl ngan veil tuk nikah ye, boleh la tengok :)

      Delete
    2. hehe..yup, dari hujung rambut sampai hujung kaki pkai brand ayunar..hehe
      ok, tapi xtau la bila siapnya sebb baru je tempah minggu lepa..hee

      Delete
    3. makrup myrah x amik ayun? dija tengok dia makeup cantik la.. dija sebab adik dah leh makeupkan tu jimat hee tak pe myrah dija rase paling lame dalam 3 minggu siap kalo x ramai order la, ni musim kawin ni :)

      Delete
  3. Awak!daring ye pakai turban!!!lawa plak tu!saye xberani ..biaselah jarang pakai..so bile nak pilih je saye amek the safest design ever...shawl!impiannye nak letak bead bead tapi ntahlaaaaa.dah malas nak DIY!!!!!>_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak diy la shawl awak letak lace dlu then beads aikit ke, bagi menyerlah sikit.. kita ingat on my wedding nnt pun nak pakai turban dah request dah kat butik tu :) sbb time weddng kan lame kalo pakai shawl mau senget kita ni..hee

      Delete
  4. salam..tumpang lalu tuan tanah. Untuk shawl cantik and lepas ni akan ada patch lace shawl boleh visit hijabandsuch.blogspot.com. Thanks!

    ReplyDelete
  5. salam. tumpang tanya mana nak dapat tudung pink atas tu yg girl cantik tu pakai?

    ReplyDelete
  6. tudung pink atas tu dapat kat mana? berminat nak beli..

    ReplyDelete
  7. Salam. Visit www.thebeautyous.blogspot.com untuk shawl lace . Byk design cantik kt sana.

    ReplyDelete
  8. Salam. Visit www.thebeautyous.blogspot.com untuk shawl lace . Byk design cantik kt sana.

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate