Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Friday, October 19, 2012

Wedding Preparation 11: Wedding Shoes

Hai semue
Pagi ni gigih teman adik pergi interview, teman adik jela, aku tak lagi cari kerje, entahla rase cam malas nak kerje sebelum kahwin ni, nak menyebokkan diri buat preparation yang tak seberape tu je, nanti nak mintak cuti pun satu hal jugak kan, lepas kahwin nanti baru nak cari kerja la konon, encik tunang macam tak yakin je kan aku boleh kerje lepas kahwin nanti, jadinye aku kene la buktikan boleh dapat kerje lepas kahwin nanti *pray for me :)* Alhamdulillah, adik dah dapat kerje, tapi dia nak start kerje pun lepas selesai semue majlis kahwin dan konvokesyen aku, pertengahan bulan 12 la baru dia start, hadiah kahwin pun postpone, tak ape duduk satu umah je pun nanti boleh la mintak hadiah terbaik nanti kan

Sebelum keluar pagi tadi terfikir bila lagi nak practise pakai high heels kan, kalau tak start dari sekarang, tinggal sebulan lebih je lagi ni, makanya aku menggagahkan diri keluar tadi pakai high heels, sebelum tu korang mesti tak caye, ke korang pernah buat jugak ye? aku siap tengok video kat youtube "How to walk in high heels", internet dah jadi macam cikgu terbaikla kan, semue nak google nak tengok kat youtube, setelah dah belajar kat youtube, dan dah belajar jalan kat dalam rumah, berjalan kat rumah ala ala model catwalk gituw, sebenarnye berbeze tau bile jalan kat rumah ngan luar, kat rumah kita akan rase lebih confident sebab  kita tau bile jatuh tak la sakit sangat and tak la malu kan,
 first bila nak jalan pakai high heels ni kita mestila confident, aku tadi dengan muke penoh confident jalan keliling plaza angsana, *confident la sangat* mimik muka boleh dah dikawal tapi mase mula mula jalan tapak kaki aku mencengkam kasut tu yang menyakitkan kaki tu, sebab takot la kita rase nak cengkam supaya tak jatuh kan, sepatutnye aku kene buat kaki macam biasa je, sepatutnye la kan tu pun aku jalan tadi pakai kasut tumit yang bukan tajam gile tu, sangat kagum dengan orang yang boleh jalan selamba badak je pakai high heels siap menari atas pentas artis2 tu kan, tapi memang kalau kita masih dalam proses pembelajaran mule mule pakai kasut tumit yang tinggi 2/3 inc dulu jangan teros pakai sampai 4/5/6 inc pulak kan,

aku tunjuk la wedding shoes aku ye



aku memang tak nak kasut bertutup mesti kaki rase lemas gile berjam jam pakai kan, pastu rase lagi sakit kot kalau bertutup sepenuhnya, ke tak? kasut ni memang tinggi kan, cuma dia punye tumit tak la tajam gile kan, simple je kan, aku memang suke sebab simple dan rasenye tak payah nak tambah deco deco kat kasut kan, walaupun rase comel je orang buat, aku malas la, ni la kasut yang aku akan pakai sepanjang majlis kat dewan merangkap hantaran yang pihak lelaki akan bagi, kasut ni pun harge tak mahal sangat sebab aku tau kasut tinggi macam ni bile lagi aku nak pakai kan, jadinye tak payah la nak beli yang mahal mahal, mule nak beli wedges tapi tak jumpe yang cantik pulak dan wedges lebih stable dan selamat kan

kasut mase majlis sebenarnye butik tu ade je sediakan, tapi biasenye diaorang sediakan kasut yang tak berape tinggikan, aku ni pulak memang kurang ketinggian maka memang wajib la pakai high heels, kalau tak memang aku bersihkan lantai dewan la, meleret leret la kain tu, keesokannnye pulak majlis bertandang mungkin kene jugak pakai high heels, tak sure lagi nak pakai kasut mane, tapi tak ape la kan lepas kahwin dah ade tukang urut kaki merangkap suami kan *ecece mengada ar*

tapi kan bila aku jalan kat sutera mall, ksl, angsana, rase macam ralat sangat kenapela hari tu beli kasut bukan main jauh lagi, kasut tu aku beli kat metrojaya sungai wang plaza, padahal kat fabiano ricco seriously banyak gile design kasut yang cantik cantik kat jusco tebrau pun banyak pulak yang cantik cantik billa dah beli kan memang la macam tu, mase aku cari tak nampak pulak yang cantik cantik dan selalu sedih bile nak beli kasut ade yang memang dah berkenan gile, lepastu tak ade size, size habis, tinggal yang display je, memang kecewe okey, tak pela barang yang lepas usah dikenang, aku ni pun bukan jenis pakai heels sangat pun, berangan je nak yang cantik cantik, aku lebih suke wedges

daaaa~~


TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

6 comments:

  1. tingginya kasut awk :)) lps majlis sesi urut kaki bersama suami lah ya..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tinggi gile takot gak nak pakai tapi kene gak pakai, tak ape pastu dah ade suamikan..hehe

      Delete
  2. wah seronok pulak baca blog dijah wat preparation kahhwin nie..terasa nak kawin jerk..waaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee xpe.. pasni hana pulak kan :)insyaAllah next year kan :)

      Delete
  3. dija sayang yani sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sgt kasut camnih seriusly suka.....uolls tunang yani pun tinggi takuit la nak pakai tinggi2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee dija suke gak kasut tinggi, suke tengok je la dear, nak pakai takot je, same la kita dapat tunangan tinggi ni, memang kene pakai kasut tinggi gile la kan :) berlatih dari sekarang tau pakai kasut tinggi :)

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate