Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Monday, October 1, 2012

Wedding Preparation: Bunga Telur

yuhuuu
sekarang dah makin berdisiplin ni, satu hari kan sekurang kurangnya nak update satu entry sampai la tiba nanti saat yang ditunggu hari berbahagia tiba, tapi mungkin semakin dekat hari berbahagia tu semakin la sebok kan, dan semakin malas update entry kan, dah cam hypothesis ni, kita tengok sama ade hypothesis diterima ataupun direject

berbalik kepada tajuk di atas sebelum aku melalut lebih panjang lagi, bunga telur ni macam dah satu kewajipan ataupun ni kire adat orang melayu la kan bile kahwin mesti ada kalau tak tak meriah pulak pelamin tukan, bunga tekur tu nanti akan diletakkan di pelamin, senang nak bagi bagi orang nanti kan, eh memang nama dia bunga telur ke? kalo kita letak bende lain dalam tu dipanggil bunga telor jugak ke? ke nama dia bunga pahar? *saje nak bagi korang confuse sesame ngan aku*

tak kisah la nama dia ape, nak gak panggil bunga telor, bunga telor ni aku dah beli lama dah sebelum bertunang lagi, mase jalan jalan kat nilai 3 nampak pulak ade yang murah, sangat murah okey 5 kotak =rm120 sahaja, dalam satu kotak ade 50, murah kan, ade lagi murah 5 kotak rm100 je, tapi tak berape cantik pastu bile fikir beza pun rm20 je sambar je la, pada aku bunga telor tu tak payah nak beli yang mahal mahal sebab akhirnye akan berada dalam tong sampah jugak, aku kalo orang bagi pun nanti akhirnye bila balik aku buang jugak *jujur ni, mesti semue kawan2 aku dah tak nak bagi bunga telor*, eleh, berapa orang sangat la simpan bende2 tu, tak payah tipu la kan, untuk elakkan pembaziran beli je la yang murah okey
ade jugak orang yang rajin memang bukan aku la DIY bunga telor, ade yang guna kain felt, ade jugak yang guna bunga sabun, memang cantik la, aku rase nak buat leceh sikit la tapi hasilnya mesti la memuaskan, yang terbaru aku tengok orang gunakan kertas tisu, lagipun kalo banding kain felt atau bunga sabun ngan kertas tisu memang jauh murah kertas tisu dan nak buat bunga tisu lagi senang *ecece cakap cam pernah try kan* aku tak pernah try pun, tapi mungkin aku akan gunakan bunga tisu untuk deco deco nanti, aku tau cara buat tu pun aku mintak encik google tolong *dengan kehadiran encik google kerje ku menjadi begitu mudah*


eh, tadi cakap beli lima, kenapa ade enam? beli lima free satu ke? tak ade maknenye la nak free kan, yang atas sekali untuk majlis sambut menantu nanti beli harga lain

lagi satu untuk nampakkan kelainan, *ececeh kelainan la sangat* semue orang pun dah pakai style ni kot, aku tak nak bunga telor yang cucuk cucuk pakai lidi tu, aku nak yang gantung gantung, ape ye nama yang gantung2 tu? english style ya? cik mira cakap english style, lantak la kan nama ape pun, tapi cam burung bergayut pun ade, makanye aku pun kene la beli tempat untuk bunga tu digantung, jumpe kat nilai 3 jugak, rasenye kan 1 tu tm15 aku beli 2=rm30 murah je kan, aku tengok ade gak orang buat sewe2 satu tu rm10, baiklah beli yang barukan, tapi kalo ade sape2 kawan yang dekat nak sewe dengan aku pun boleh jugak heee
bunga telor gantung tu aku beli dua colour, sebab tema aku pun dua colour iaitu merah+hitam, ni mase majlis aku, tapi family ngan kawan2 boleh la datang pakai colour peach tolong la jangan over dari pengantin kalau over tak nak amik gambar ngan korang *sentap kang ade pulak yang tak datang, korang nak datang pakai meriah pun tak kisah la :)*

mempersembahkan~~

korang jangan nak perasan sangat la dapat teddy bear comel cam ni, ni tak mungkin la aku nak bagi, aku amik pic ni dari encik google warna pulak merah tapi ni merah+putih saje nak bagi korang berangan dapat cam ni

aku malas nak tunjuk aku punye bunga gantung yang warna merah hitam tu, google2 tadi tak jumpe pulak, nampak sangat yang macam aku punye tu susah didapati kan *padahal sebenarnye siapala nak beli warna hitam*
aku tak ade la terfikir nak letak teddy bear pun, lmemandangkan kawan kawan aku semue dah matang macam aku ni tak sesuai dah bende cam ni dan aku tak nak la letak telor, telor biase ke pindang ke, sebab aku tak suke, makanya mama aku dah dapat idea dan dah tempah _______ untuk letak dalam bunga gantung tu *isi tempat kosong ye*

nak tau dapat ape tunggula hari kejadian nanti, insyaAllah :)

Psss.. doakan semue berjalan lancar ye :)





TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

4 comments:

  1. mane gambar bunga telurnye? nice to know ur blog

    ReplyDelete
  2. hai, nak tengok bunga telor ye? nanti dija letak ye :) thanks :)

    ReplyDelete
  3. All the best dear~

    Sya muLe2 pLan kawen nnti xmo bg bunga teLor, but since bc dLm majaLah pengantin kate "telur pengantin sedap" (statement keLaka) so ingt nk bg jugak La teLor.huhu

    BTW, sya da foLLow bLog kamu.nnti foLLow sya jugak ek

    sya-orked.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. dija tak minat nak bagi telor, tapi gantikkan dengan bende lain nanti :) ok dear, done follow you, boleh la kongsi cerita pasal ur preparation nanti :)

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate