Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Monday, October 22, 2012

Wedding Preparation 14: Door-gift Boxes

hai
Sebab kan semangat haritu dah cerita pasal tq tag nak cerita pasal door gift boxes la, sebab dia saling berkait kan, tq tag aku nak tampal kat door gift boxes tu, tapi hanya 300 bertuah je la yang dapat kan, kenape? sebabnye dapat free 300 tq tag je bukan 1000 ye, kotak pulak ade 1000, kalau kotak kosong cantik jugak la nak tampal kan, tapi kotak aku tu memang dah sedia cantik, makanya aku rase tak perlulah membazir, tapi kalau ade yang nak sponser  tq tag tu aku amik dan sangat berterima kasih la, ingatnya nak bagi doorgift mase majlis akad nikah, sehari sebelum majlis bersanding kat dewan, ade 300 tq tag cukup sangat la kan, tapi bila fikir out of my budget, rasenye tak perlula, makanya kawan kawan yang datang mase hari akad nikah dapat bergambar dengan aku dan pasangan, kira okeyla, dapat bergambar, bukan kene bayar kan, doorgift datang hari keesokannya dapat bile balik nanti ye
mase majlis nagah dulu, bagi doorgift ni kan mase time orang makan tau, disebakan kita hanya suruh pekerja pekerja catering yang tempah tu kan, makanya banyak la orang yang tak dapat goddybeg tukan, banyak gile berlebih sampai 500++, padahal kotak tu ade 1000, jemputan pulak lebih dari 1000, tujuan kita tempah kan memang nak bagi orang kan, bile tak bagi kan membazir, jadinye untuk majlis aku ni kitaorang dah tukar strategi untuk mengelakkan pembaziran bagi doorgift kat pintu sebelum orang balik, sebelum orang balik mestila salam salam dulu kan dengan keluarga pengantin jadinya mase tu la sesuai nak bagi doorgiftkan, jadinya kawan kawan yang datang majlis nanti sebelum balik salam salam la ngan keluarga aku untuk dapatkan doorgift

ni la doorgift boxes aku yang comel



ikot warna tema, tapi merah + putih, beli kat nilai je ni, mase tu satu packet dapat separuh harga, macam buy 1 free 1 la,  dari 6.00++ dapat 3.00++ je, aku beli dalam 900 boxes, dah sedia comel kan tak tampal tq tag pun okey dah kan, siap ngan reben lagi kan

yang ni boxes lebihan mase kawin angah last year ade lagi 100, tak payah membazir gune je yang ade kan

agak agak korang ape yang akan diletakkan dalam boxes yang comel tu ye?
siape dapat teke dapat doorgift mase datang majlis tu, tapi yang tak dapat teke pun dapat gak doorgift tu :)
daaaaa~~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

7 comments:

  1. kotak besar!boleh letak macam2!!!>_<

    ok nak teka.


    makanan!

    hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. makanan tu dah betol dah :) sebab rase bagi makanan orang boleh makan kalo bagi barang hiasan takot orang buang kan :)

      Delete
    2. Kalau bagi due2 pon ok jgk!bekas then dlm tu ade jajan?tapi standard sangat ha..ayeen pon buat stamdard je..ikea jar.mcm xde idea lain!hahahaha

      Delete
    3. hehe dija ni banyak cut cost je.. malas nak bagi bekas2 hee nanti orang buang2 je..hee pengalaman sendiri :)

      Delete
  2. whoaa...best kan..sya pon ske kotak compared to paperbag =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, paperbeg rasenye lagi mahal la, pastu cam kosong pulakkan :)

      Delete
  3. Remarkаblе! Its reallу amazing piece οf writing, I hаvе
    got muсh cleaг іdeа about from this piece of wrіting.


    my ωеb page: Cheap earphones 3.5Mm
    Also see my web site - Good cheap Earphones

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate