Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Saturday, October 13, 2012

Wedding Preparation 8: DIY Just Married Sign

hai semue
disaat kebosanan ni rajin kan diri mengupdate blog, encik tunang shift malam hari ni, tak ade la teman sms kan, tapi tengah hari tadi dah dating ngan encik tunang cuba baju untuk majlis bertandang, lupe pulak nama kedai, hujan lebat pulak, tak tengok tengok la nama, teros je naik, semue diuruskan oleh kakak encik tunang, beritahu je warna tema, macam macam baju la yang dikeluarkan, tema untuk majlis bertadang nanti colour turquoise, ade jugak la yang macam lari sikit dari turquoise, colour baby blue, tapi baby blue sangat cantik okey :) design baju kat situ pun memang cantik la, rambang mata jugak la kan, akhirnye dah buat keputusan pilih satu baju tu *memang kene pilih satu je pun kan* jadinye kakak kedai tu pun mengukur la badanku, makanya selepas ni kene la jaga pemakanan, kene dietla, takot nanti tak muat pulak mase majlis dah satu hal pulak kan, design macam mane yang menjadi pilihan? tu surprise la kan, lepas wedding baru review satu2 baju ye :)

disebabkan beberape hari yang lepas aku kebosanan *memang hari hari bosan* , aku tengok blog pinkheartcraft, ade la satu sign just married ni, sangat comel okey, nak beli sendiri kene fikir bajet dulu kan, nak tunggu orang bagi macam harapan je la kan, makanya aku yang rajin mase tu selongkar je la bawah katil tengok banyak lagi kain felt kan, makanya DIY adelah cara terbaik, dalam masa satu hari je aku siapkan, cuma bile buat sendiri tak la secantik dan sekemas macam yati owner pinkhearcraft tu buat, tapi untuk sendiri tengok puas hati je la kan

tadaaa~~

ni la hasilnya, aku suke kombinasi pink+turquoise jadinye pilih la colour tu, baju untuk lelaki perempuan saje pilih warna tema mase reception nanti merah+hitam

ni yang yati buat memang agak berbeda la dengan aku punye, jauh panggang dari api, tak apela asalkan kita puas hati kan

sign ni boleh la gantung kat pintu, ataupun kat photobooth nanti pun gantung comel jugak kan :)
buat sendiri puji sendiri
daaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

3 comments:

  1. rajinnye dijah diy sign ni..bgus2!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah dija tak ade keje lyn..ni la hasilnye bile tak ade keje :)

      Delete
  2. comelnyee! tp fiqa bru nk brtunang so mcm awl sgt nk tmpah huhu

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate