Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Friday, October 5, 2012

Wedding Preparation 4: Guestbook

Hai semua
Pagi pagi dapat call yang HIV test result dah keluar dah boleh amik kat klinik kesihatan, semue yang patut ada macam sijil kursus kahwin, hiv test result dengan perakuan bujang dah settle, cuma nak tunggu encik tunang pergi hantar borang kat kulai pastu baru la aku boleh bawak borang aku beserta borang encik tunang ke johor bahru, nanti mase antar borang ade la dia interview sikit sikit, dalam borang tu aku tulis rumi je, dah lame tinggalkan sekolah agama nak tulis jawi dah kureng tapi kalo baca dalam jawi aku reti lagi ok, encik tunang yang gigih nak tulis jawi, tu pun angah aku dah cakap ngan aku, "acik tulis rumi abisla nanti banyak la dia soal sebab ingat tak sekolah agama", aku pun jawab je la dengan bangganya "jawab je la, kalau tak tau jawapan sengih je" padahal dalam hati peh takut seh, tolong la tanye bacaan doa qunut insyaAllah boleh la jawab nanti, ataupun bacaan sujud sahwi ke, aku pulak yang pilih soalankan, tapi kalau kita tulis jawi patutnya dia soal lebih la kan sebab dah pandai sangat ni kan *ayat sedapkan hati*
borang ni kene antar selewat lewatnye sebulan sebelum nikah tau, maknannya hujung bulan ni paling lambat pun aku dah hantar borang ni, doakan sepanjang proses penghantaran borang ni berjalan lancar ye, nanti bile dah selesai aku share soalan ape yang ditanye masa hari kejadian
ade lagi berita gembira ni, gambar prewedding dah ade di tangan ku, tadi baru dapat tu yang over excited nak cerita pasal guestbook aka bukutetamu ni, sebab gambar2 ni akan digunakan untuk guestbook nanti, tapi aku tak tengok lagi pun gambar2 tu, sebab mana ntah external cdnya, ni yang payah kalo guna netbook ni, tak pela kita cita pasal guestbook dulu, sekarang ni dah macam macam jenis guestbook orang buat, aku je yang tak tau, tapi aku rase nak guna guestbook gambar sebab mestila nanti aku akan simpan album tu, sebab ucapan tu tilis atas gambar kan, jom kita tengok contoh2 guestbook, encik google seperti biasa la jalankan tugas dengan baik

guna typewriter ni aku rase sangat klasik la, nanti bile akhir korang boleh la buku kan ke

yang ni gune palaroid pastu korang tepek la gambar tu kat guestbook, masa ni la berguna photobooth kan, comel sangat tapi tak sesuai ngan aku punya konsep gustbook, makanya aku akan gunakan photobooth+palaroid mase hari akad tu, aku nak blackboard macam pic kat atas ni, tak jumpe lagi

ni wishing tree, ade jugak orang pakai kertas selain cop jari, kalo pakai kertas kita tau la sapekan tapi kalau cop jari ni kita tak tau pulak mane satu cop jari orang tu kan


kalo rase nak buat cop jari, aku rase kaedah ni lebih berkesan, dah la cantik colourfull, pastu boleh la kita tau sape punye cop jari tukan

dah macam peti surat kan, nanti bawak balik tampal je kat bilik, satu hari baca satu

kalau sampul surat nak letak dalam buku pun okey jugak, nanti buku boleh la simpan, nak pindah ke mana mana pun senang nak bawak

guna postcard pun style jugakkan

semue best best kan, tapi yang konsep aku nak buat malas nak letak, tapi korang boleh agak, ramai yang DIY guestbook sendiri, aku malas makanya tempah je la, cume sekarang tengah fikir nak deco guestbook corner, hari jumaat malam aku sendiri nak gi dewan nak deco guestbook corner tu, aku tak letak barang banyak sangat memandangkan meja yang nak guna tu kecik je pinjam meja kat umah sendiri je, cuma sekarang nak beli blackboard yang tepi dia kayu tu biar nampak klasik, nak letak atas meja tu, nak tau aku nak tulis apa? tunggula hari kejadian ye *konon saje nak bagi unsur suspend*

guestbook macam mana pulak yang jadi pilihan hati korang?
*pilih-pilih dah macam jual goreng pisang panas dah ni*
daaaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

2 comments:

  1. wahh tahniah akk, dh siap2 dh preparation ni.
    ooo dayana tk pernah pulak terfikir ada guestbook hehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dayana..:) nanti time dayana lagi la macam macam lagi, tapi ade guestbook best boleh tau sape datang dan bace ucapan diaorang nanti :)

      Delete

terima kasih bagi sepatah dua kate