Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Wednesday, October 10, 2012

Wedding Preparation 6: Prop for Photobooth

hai semue
dah dua hari aku kemalasan tak hupdate blog kan, encik tunang cuti dua hari jadinya berjalan je la, jalan jalan cari pasal je pun, barang barang hantaran semue dah beli, jadinya cuci mata jela, dapat la beli contact lens, beli teros untuk nak pakai mase majlis nanti, beli 3 kotak semue colour lain2, brown, grey, black, tiap bulan mata nak tukar colour kan, ingat nak hupdate pagi tadi, tibe tibe mood membuak buak nak siapkan edit guestbook, orang yang tak profesional cam aku ni nak edit memang la perlukan kesabaran yang tinggi, bile aku tak save kan, dah buat separuh boleh pulak laptop mereng tertutup pulak dah kene start dari mula, tapi aku teroskan buat lagi, sampai separuh jadi camtu jugak, kali ketiga tiap kali aku edit satu page aku save sampai la page yang ke 40, memang tak ade la edit beriye pun pilih je gambar crop pastu ade picture yang transparent kan, supaya senang la tetamu nak tulis ucapan nanti kan, dah dalam 90% la siap
kelmarin lagi aku dah siapkan prop ni, aku tak ade la rajin sangat nak lukis misai ke bibir ke sendiri, aku menggunakan khidmat encik google menggunakan kepakaran dia mencari prop yang boleh print free je, nak order pun mahal jugak kan satu set sampai rm30 pulak padahal ade la lima je pun, bagi yang nak print free tu print je la sebanyak mana pun untuk kegunaan sendiri jela jangan pulak buat untuk jualan kan, kalo korang lukis sendiri kat laptop korang gune paint ke tak ape la korang nak jual
tak payah malas sangat, buat sendiri jimat dan senang je pun, aku mintak encik tunang printkan sebab dia ade printer, mase suruh dia printkan dia cakap aku macam budak2 mesti kecik2 tak pernah main sebab tu la nak bende2 tukan, tapi memang pun  kecik kecik mane ade aku main bende tu, dah besar ni baru tau kan, tu yang jakun
encik tunang dah siap printkan, jadinye tugas aku cume gunting gunting je, nak bagi nampak tebal, aku tampal je atas kotak2 yang dah tak pakai tu, pastu gunting la ikot bentuk, tak ade la terkoyakkan nanti, ni cuma tak tampal lidi je lagi, nak cari lidi yang tebal sikit

ni yang dah siap print

tampal atas kotak yang dah tak guna

ni la hasilnya, tak tampal lidi lagi, nak cari yang cam tebal sikit la 

pasni nak buat sendiri yang bubble talk tu, nak tulis mr. mrs. taken. congratulation. bestfriend. family macam macam la nak tulis lagi, nak buat kat laptop pastu print je senang kan

daaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

9 comments:

  1. wah rajinnya. banyak tol design... saya nnti takde photobooth. geustbook je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat dewan pun tak ade photobooth, dija buat untuk kat rumah, mase akad nikah boleh amik gambar :)

      Delete
  2. kite pon ade plan nk buat sendri semua ni..alaaa same pulakkk!nnt pinjm prop djah je laa cenggini..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah maknanye malin dah dekat la ni..hee boleh je malin kalo bende ni elok lagi la..hee

      Delete
  3. hohoho...kire pun ade template mcmtu jgk. sme la kite nnt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee tak pe majlis tempat lain2 :) sekarang semue dah rajin buat bende ni :)

      Delete
  4. like2!!! aku pun ade tgk bende ni... aku nnti maybe nk wat photobooth yg frame tu.. cantik gilesssss... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah photobooth yang frame cantik, tapi payah pulak nak buat.. aku buat photobooth yang simple sbb diy je :)

      Delete
  5. Sy pon rase nk wt diy je props ni..sis design kat website mane ye?pas2 print n tampal kat kotakk

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate