Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Thursday, June 16, 2011

~~aku jadi model~~

yuhuuu~~
amboi tajuk entry cam nak mintak kene lempang je kan, nak pengsan semua model model dalam Malaysia dengar kan, macam mane la diaorang nak cari makan pas ni kan
wah ayat tak agak agak kan, jadi model la sangat kan, layakke? siapalah aku ni.. eleh, eleh tibe tibe nak rendah diri pulak kan~~
aku tolong adik aku jadi model make up dia, ni latihan sebelum dia show, ni untuk projek akhir dia, dia kan amik beauty and hair dressing, jadinya dia kene makeupkan dan buat rambut sekali, aku layan kan je la kan tak ade keje duduk je la umah sewe dia sampai ari jumaat ni, kakak yang begitu baik kan~~huahua
tema beauty show dia, india, china, sabah dan sarawak~~
adik aku dapat "pottu" untuk kaum india ye, koran tau tak 'pottu' tu ape? mula-mula aku ni jakun la gak, tak tau pottu tu pe, korang pun mesti ternganga gak kan sebab tak tau
pottu tu orang panggil nande jugak, yang orang india suke letak kat dahi tu, warna merah ke hitam tu~~
best tau, ade yang buat merak la, rambut dia bukan main lagi sampai ade merak kat atas kepale lagi~~
so, sape sape nak gi tengok beauty show tu boleh la pergi angsana beramai ramai ye, 19hb, bersamaat hari ahad,petang la, aku tak ingat pukul berape..hehe

ni antara contoh contoh make up dia ye:

setepek muke aku kan, tapi adik aku dah ubah ubah dah makeup dia~~

ni daripada tepi~~ rambut?? tak boleh la tengok, haram weeiiii, korang nak tengok, tengok la model hari ahad ni ye..

ni antara makeup yang lain ye:

ni motif kipas, china



perisai, Sarawak~~

kek lapis, Sarawak~~

Tarian bhataniam, India

okla, mata dah mengantuk la, esok kene ikot adik pergi latihan makeup lagi ni, sejak jadi model sambilan ni busy sikit...hahaha
daaaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

2 comments:

terima kasih bagi sepatah dua kate