Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Tuesday, June 21, 2011

~~saya bukan "ah long", cume nak tolong~~

yuhuuu~~
"saya bukan ah long, cuma nak tolong"..


hari ni topic yang nak dikongsikan pasal ah long.. kebiasaannya kalau orang dah terdesak sangat jalan paling mudah diaorang nak selesaikan masalah diaorang dengan meminjam pada ah long.. tapi tau ke diaorang risiko yang akan dihadapi, bukan sahaje pada diri dia, malahan keluarga dia pun tempias juga dalam masalah terbabit.. kalau diaorang tak dapat selesaikan pembayaran yang dipinjam daripada ah long tu selagi itulah dia dan keluarga sentiasa diburu oleh ah long tersebut, bayaran yang perlu dibayar pulak semakin lame semakin berganda *lagi la diaorang tak mampu nak bayar kan
jadinye, marilah kita katekan tidak kepada ah long *dah macam berkempen pulak kan, ayat pulak macam nak buat karangan bahase melayu SPM pulak kan
sebenarnye ade je jalan lain yang kalau korang dah terdesak nak gunakan duit nak buat kahwin ke *tapi tak nak la sampai nak kawin pun nak pinjam pinjam kan, ikot la kemampuan kan , ataupun keluarga korang ke, kawan kawan korang ke, korang boleh la layari blog kawan aku ni, cik sarah bagi sape sape yang nak buat loan ye, pinjaman koperasi 1 Malaysia dapat membantu anda~~
so, untuk maklumat lanjut pasal loan ni boleh la korang jenguk jenguk blog cik sarah ye, ajak kawan kawan korang sekali ok~~
ok daaaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

2 comments:

  1. bagi ayie kalo dh terdesak sgt cagar shjelah apa yg boleh dicgrkan yg pntg tidk mernggunakan wet ah long..

    ReplyDelete
  2. yup btol tu, tapi boleh je nk buat pnjmn, tapi gnekn saluran yg btol la ye..:)

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate