Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Tuesday, June 28, 2011

~~jom belajar mengedit~~

yuhuuu~~
tiba tiba hari ini excited nak mengedit pulak tau, sebab cik yana ade buat tutorial macam mane nak download tulisan yang comel comel ni, memang comel sangat tulisan tulisannya, thanks cik yana, jom la singgah blog cik yana, banyak lagi tutorial yang best best tau, jom la kite same same cantikkan blog, tapi aritu kan en kekasih dah pernah warning kite tau, tak bagi kita tambah ape ape lagi kat blog kita ni, dah cukup penoh dah blog kita ni, en kekasih kita merangkap perunding blog kita, rindu pulak pada en kekasih *dah, dah jangan nak melayan perasaan tak tentu hala aku tu
jadi setelah selesai download font yang cantik cantik aku pun termenung la sampai dua jam memikirkan ape yang patut aku buat dengan tulisan yang comel comel tu *tak dua jam la, dua saat je aku pikir
ingat nak buat header, tapi mood buat header tak ade pulak, lagipun tak berape nak ade idea lagi, aku tak gune adobe photoshop buat header tu, berat sangat tak mampu ditampung oleh lappy aku yang kecik molek ni, jadinye aku gunekan photofiltre, ok jugak gune photofiltre walaupun tak secanggih adobe tu boleh la nak dicrop crop picture aku tu, pastu kalau nak bagi comel comel lagi aku suke pakai photoscape, photoscape ni memang mudah la, senang untuk orang yang tak terer macam aku ni *korang jangan la nak sentap sangat, aku bukan cakap korang, aku cakap aku la
disebabkan aku tak nak buat header, aku terpikir nak buat bende lain, ape ye orang panggil kalau kita nak letak kat picture picture kite tu supaya tak dicuri orang, watermark ke? tak kisah la watermark ke trademark ke, ape ape je la kan.. before this aku tak pernah letak pun, tibe tibe rase aku perlu letak, ceh, macam la ade orang nak curi gambar aku kan, saje nak langkah berjage jage kan~~

aku bukan buat satu je, siap buat dua lagi, gila tamak, ingat nak tulip nama blog panjang panjang ni tapi aku rase better aku letak nama aku, bawahnye letak nama blog kan, siap nak letak letak gambar pulak, tengok cik epal punye macam lawa je kan, nak jugak aku letak gambar aku..hehe
dah siap buat ade pulak problemye, tak reti nak transparent, bukan tak reti ye kat photofilter tak boleh nak transparent, nak download adobe malas bukan main kan, tadi kan dah cerite, aku pun search la software yang boleh transparent selain adobe kan, terjumpe blog ni, tapi semalam aku dah follow dia, sebab blog dia best, tak tau pulak dia ade buat tutorial yang best kan, nak tau jom singgah blog cik aish~~
tapi aku nak download software yang cik ash sarankan tu GIMP, bukan main lambatnye internet aku ni ha, lembap macam siput, sampai aku dah balik dari shopping pun tak siap lagi download, sabar je la..
dah guna pun tak boleh jugak nak buat transparent tau.. lantak la kan~~

ini la hasilnya
mempersembahkan "watermark" yang dicipta oleh pereka yang tak berape nak kreatif untuk diri sendiri:
tadaaaaa~~


lantak la kan ade background hitam tu, nampak catik pulak kan dengan warna hitam~~


jom tengok yang kedua pulak la..


mane lagi lawa ye? yang nombor satu kan nombor dua macam tak terang kan~~
okla, daaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

2 comments:

  1. tapi macam no 1 lagi lawa je watermark dia kan.. tapi picture no dua tu memang aku lagi comel..hehe naik lif tekan sendiri..:)

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate