Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Monday, June 20, 2011

~~excited bile dapat macaron~~

yuhuuuu~~
selamat pagi semua, excited tau hari ni kawan aku, ex schoolmate, cik hajar hantar macaron sampai kat rumah, dia baru belajar nak buat macaron, pastu aku komen la kat blog dia, jakun tak pernah makan kan, aku mintak la resepi kan, pastu dia cakap nak hantar kat rumah, waaa... sukenye.. ni la perasaan orang jakun tak pernah makan kan, korang pun mesti ade jugak jakun tak pernah makan kan..hehe korang pernah ade orang antar sampai kat umah kan? tak ade kan? hehe
dia belum filling lagi, lagi tapi hajar siap bagi aku  chocolate peanut butter lagi, susah susah je beli kat jusco, thanks ye~~


best kan, best kan? jeles tak..hehe




dapat je mama terus tanye, ape tu, aku cakap la macarons, mama cakap mama pernah tengok kat tv, nanti dah dapat resepi kita buat la, pastu boleh jual, semangat kan nak menjual pulak, tapi agak manis macarons ni, kalau kitaorang buat kurangkan gula la sikit, sebab tak minat sangat manis manis~~

sebabkan suke cokelat kan, gunekan nutella choclate ye makan ngan macarons tu~~

ni aku letak cokelat, selekeh sikit aku letak..hehe


ok. la tak sabar nak dapat kan resepi, pastu nak try buat..:)
daaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

8 comments:

  1. sebenarnya amaun bahan2 tu dah tetap. kalau kurangkan gula pun tableh sebab nanti meringue die tak jadi sangat, skirting die nanti tak cantik.. cuma fillings die bleh letak fillings yg tak manis sangat, macam krim kastard, baru ok..

    haa.. resepi dengan video demo nanti kte post kat blog tapi lambat sket la.. :)

    ReplyDelete
  2. hehe. ok hajar.. tapi kita rase dah ok dah.. tak ade lah manis giler.. boleh la nak makan sampai habis..:) nnt dh post kt cek ye.. tak sabar nak try buay..:)

    ReplyDelete
  3. ha nty nk buat, ajak2 la yer.. nk blajo jugak deyh.. hihihi

    ReplyDelete
  4. macarons are cute and yummy :)

    ReplyDelete
  5. bestnye mkn macaroons,.hik3,..nnti nk try la,xprnh taooo merase bnde ni,.haha,.jakunn,.huhu

    ReplyDelete
  6. xpe cik nurul.. kite pun jakun jugak.. 1st time makan..hehe

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate