Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Tuesday, June 14, 2011

~~Macaroni Carbonara + fish and chip menu malam ni~~

yuhuuu~~
bukan main meriah menu malam ni ala western, nak meraikan adik dengan mama berbuka puasa, aku tak puasa pun aku tumpang sekaki je bila berbuke makan lebih lebih kan, aku bukan tak nak puase sekali, dah abis ganti ni liat pulak nak puasa, padahal ape salahnya puasa sunat rejab kan, dapat extra pahala kan, next week la ye, sambil sambil tu boleh la kurangkan makan kan, kan, kan..hehe
sebenarnya nak buat fish and chip je, angah nampak macaroni dalam peti ais, jadinye kitaorang pun terkeluar la idea nak buat carbonara, lagipun perut aku yang bulat ni dah lame teringin bebenor nak makan carbonara, layan kan je la, angah yang masak macaroni carbonara tu..
tugas aku macam biase la, aku kan expert bab bab goreng kentang, tak caye korang tanye la ex ex housemate aku, diaorang pun penah makan masakan aku, kentang goreng bawang, tu je la..hehe
aku memang suke sambil goreng mengunyah sekali ape yang telah siap digoreng, memang sedap ar..
okla, jomla tengok picture picture makanan yang enak dimakan ketika perut mendendangkan lagu lagu keroncong.. nyum nyum

untuk menambah kan lemak lagi di badan aku, tak cukup dengan macaroni carbonara plus lagi dengan cheese.. begitu menyelerakan~~

fish and chip plus nak chicken finger jugak, memang lazattttt la~~

dah la, terkeluar air liur korang semua, lekat kat skrin komputer pulak, burok perangai weiiii~~
aku dah tak sabar nak tunggu azan, dah tak heran nora elina, lapar punye pasal..hehe
okla, nak gi menghadap semua makanan yang sedap sedap tu la~~
daaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

3 comments:

  1. tak penah dgr plak org wat macaroni carbonara...huhu..tp sgt suka spageti carbonara

    ReplyDelete
  2. sikitnya portion dlm pic. waaa. anyways, looks sooo tasty!!

    ReplyDelete
  3. @ man yusoef: tak pernah dengar ye? resepi sndiri, tak pe la..hehe
    @najlaa aqilah: portion ckit, nk menunjukkan makn sikit..hehe

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate