Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Thursday, June 23, 2011

~~ingatan yang semakin menipis~~

yuhuuu~~
kalau tak disebabkan aku berbalas komen dengan kawan kat PLKN aku dulu, bahirah aka bee yang comel memang perasan comel dan juga Mira Edora exschoolmate dan juga kawan PLKN yang satu dorm sebelah katil aku, mesti aku tak sedar diri, aku rasa kan banyak kenangan kenangan lepas yang aku dah semakin lupekan, bukan sengaja lupakan, tapi memang terlupa la wei, kenape ye? adekah disebabkan faktor usia? *ceh, macam dah tua sangat aku ni, baru 23 tahun tau, bukan tua lagi ye ataupun sebab banyak sangat ilmu yang mesti diingati, sehingga kenangan kenangan lain terpadam dalam ingatan *tu macam lagi tipu, aku kalau baca mase tu je ingat, abis je exam, dah kosong dah, mane pernah terus melekat dalam kepala, rasenye ruang memory aku dah tak berape besar kot, mungkin daripada 1Gb tinggal 256MB je kan, *tula, dulu selalu cakap kat kawan aku, ayu, memory low, sebab dia tak ingat, same je la aku sekarang ni menghadapi krisis dalam diri yang sama iaitu memory low, haha
aku bukan sengaja tau nak lupekan kisah indah bersame korang semue, tapi aku memang tak berape nak ingat, macam hilang ingatan pulak tau, aku pernah terjatuh bergolek golek cam cerita hindustan tu ke sampai terhantuk kepale kat batu pulak kan, pastu hilang ingatan *tapi bukan semua yang aku lupekan

ni perbualan kitaorang kat facebook, sebenarnya nak wish birthday kawan PLKN aku jugak Aini Aziziah, semalam birthday dia, HAPPY BIRTHDAY AINI, tapi kan dia tak  respond pulak, kitaorang bertiga yang syok sendiri balas balas komen kat situ sambil mengimbau kenangan PLKN, yang aku tak ingat tapi ade jugak yang aku ingat, sikit je la aku ingat..hehe Mira pun same je dengan aku dua kali lima tak berape nak ingat.. bee je yang ingat bersungguh sungguh cerita kat kitaorang~~


hAppy bEzdAy aini....pjg umO..murAh Rezeki..n cEpat2 kAwen..hihihi...bLn 7 nnt kLo xde pE2 Dayah Arshad + Khadijah Hishamuddin + Mira Mera nk dtg mLk...jomm!!join us :)))
Yesterday at 12:15am ·  ·  · See Friendship

  • You like this.

    • Khadijah Hishamuddin happy birthday aini..........kangan bangat same kamu.. mane mnghilang weiii/..
      Yesterday at 12:17am ·  ·  1 person

    • Indulgence Cokelat yerrrr..npe m'hilang cik aini...group kte kekurangan ahli...kenangan mnis plkn xkn ilang...sweeett sgt2
      Yesterday at 12:18am ·  ·  1 person

    • Khadijah Hishamuddin haha.. paling sweeeeeeetttt la kan..
      Yesterday at 12:19am · 

    • Indulgence Cokelat mmg sweeeett...paling sweet bez senam robik pg2 buta...cik Khadijah Hishamuddin + Mira Mera p'jd pelatih p'tama lari ke dewan mkn yg t'sergam indah atas bukit 2 tok amex tray makanan n b'baris tok ak + Dayah Arshad + Aini Aziziah..kerana kami b'3 pelatih yg cehat2..hahaha...kelakor larrr igt kenangn cmtu..asik ko + mira je jd mngsa berebut beratur nk brekpes
      Yesterday at 12:22am ·  ·  2 people

    • Khadijah Hishamuddin haha.. aku ingt2... smgt time aerobik, pastu lari cpt2 nak berebut beratur amik mkanan..hehe bile ingat balik rs klkr kan..:)
      Yesterday at 12:28am ·  ·  2 people

    • Indulgence Cokelat ak lg r igt..b'tmbh2 igt n xkn lupe...g pown ko gn mira kn comel...kenet2..so,cilok sana cni,jp dh pai kt dewan..hihi...kadang2 klo sape bez kls awl,siap beratur tok yg len2..siap amex 3-4tray...haha..paling ak xkn lupe...abg kantin celaka 2 yg sound dayah...sbb kte de komplen asik mkn buah epal je kn..pztu die nk sound lak...dh en.halim soh komplen,kte tulis je r..sejak aritu kte dh mls nk tulis..kn dijah??
      Yesterday at 12:33am ·  ·  1 person

    • Khadijah Hishamuddin bee.. bgus daya ingatan ko la.. nape aq x ingt time dayah kene sound tu..hehe aq ingat time makan je.. Mira Mera ngan Dayah Arshad korg ingt x? kagum aq ngn bee..hehe aq cam dah semakin tua, byk yg dh lupe..hee
      Yesterday at 12:35am ·  ·  1 person

    • Indulgence Cokelat cmne ak leh lupe....ak meluat + benci abg 2...pai maty ak xkn maafkn die...kte juz luahkn pe yg t'buku + t'perap dlm aty kte..g pown JLKN sediakn p'untukn wet..so,,,xde alasan r...sedap2 die nk sound mmbe2 ak..mmg ak xkn maafkn die..pztu l...


      Yesterday at 12:40am · 

    • Khadijah Hishamuddin hahha.. nape aq xingt ye, aq cm ilang ingtn la psl plkn...haha serius, xingt.. lagi bee pe lg kt wat? haha.. aq xingt la..:p
      Yesterday at 12:46am · 

    • Indulgence Cokelat pe lg??hurmmmmm..ko hengat x kte jd mahaguru paling kuang hasam....kte ajr c alice '''punch card''...igt x???pai ah tin pown t'ikot2...pztu igt g x...mlm2 dok m'kiwi kasot cm nk maty..siap b'lilin bagai..lawan boot sape paling kilat...las2 boot Dayah Arshad paling kilat sbb die m'punyai kekuatan fizikal n mental yg kental tok m'giwi kasot...hahaha..tol x??hissshhh ko ni.xkn xigt semo2 ni???
      Yesterday at 12:56am ·  ·  1 person

    • Mira Mera haha ade yg ingat dan ad yg berada d awangan.. kah3... perngai msing2 xhengat... ;)
      19 hours ago ·  ·  1 person

    • Khadijah Hishamuddin bee je ingat banyak2 kan mira.. aku ingat time kilat kasot, time jge mlm, ade anjng, pastu aq tdo je sbnrnye..hehe
      19 hours ago ·  ·  1 person

    • Indulgence Cokelat mira-elehhh ko r...prngai xhengat...klo xtvt kls ke,kawad ke,tudung nk selekeh2..asalkn boleh...skunk xhengat..bkn maen lilit lg...hahahha...

      Dija-aah dja...ak paling bnci klo kena jga mlm..dan2 r anjing de..igt x,de 1x 2 kte ronda kt blok atas kte 2...skali de anjing..cepat2 nyorok...hahaha

      19 hours ago · 

    • Mira Mera hahahha ceh bee belit tu penting skang... nty kite belit2 awk ea...
      19 hours ago · 

    • Mira Mera setau aq, aq cm jage skli jer... siap anjing kemas tong sampah... hape pn xbleyh, ingt kn antu... haha
      19 hours ago · 

    • Khadijah Hishamuddin eh, bee ko jge mlm skali ngn aq ke? sape ye jge ngn aq sbnrnye Mira Mera? ko ke?
      19 hours ago · 

    • Indulgence Cokelat hahaha...igt awok sorg je ke lilit???skunk ni teman pown dh stat kai shawl nyaaahhh..tp ble kuar weekend...g skola xleh..msty alim maaa...skali kntoi gn parent ank murid ak maaa...t'kejot dowg ckgu ank die t'lilit2 tdung maaa..hahhaa
      19 hours ago · 

    • Indulgence Cokelat dija-kte b'3 lerrr hantu....xigt ke???ya allah...ak mohon padamu..sembuhkn r ingatan mmbe ku ni..aminnnn
      19 hours ago ·  ·  1 person

    • Mira Mera hahahhaha sudah3 bee... nmpakny ko msty kua mkn kismis ni... tu yg kuat j daya ingatan... huhuhuhu
      19 hours ago · 

    • Khadijah Hishamuddin haha.. bee, ko doa byk2 bg igatan aq pulih..hehe.. sbnrnye Mira Mera pun tak ingt gak..haha
      19 hours ago · 

    • Mira Mera hahaha ade yg ingat ad yg di awangan dan yg penting aq xhengat pn bnyak gak.... hahhaha
      19 hours ago ·  ·  1 person

    • Khadijah Hishamuddin kan, kan.. rase cm klakr pulak bile aq xingt..haha
      19 hours ago · 

    • Indulgence Cokelat mira-hahahaha...berkat mkn kismis doa seusia 2hari...hahahahaha....lg2.pe kenangan kte ehh???

      Dija-mira mmg...die xhengat...pesssttt...dija.
      .igt x bezfren c mira kt blik kte 2???hahaahhahahaahhhaha

      19 hours ago · 


bee memang banyak makan kismis, aku agaknye banyak sangat termakan semutkan, tu yang jadi macam ni..hehe
aku cume ingat pagi pagi kitaorang ade senam aerobic, aku mase ni semangat la menunjuk kan aksi aksi aku beraerobic, siap je aerobic aku dengan mira ape lagi paling semangat la, disebabkan aku dengan mira agak kecik la konon, jadinya siap je aerobik kitaorang akan terus pecut nak berebut amik tray nak beratur amik makan *makan makan kitaorang memang pantas, no 1 wei kitaorang akan copkan tempat beratur untuk kawan kawan kitaorang iaitu Bee, Aini dengan Dayah *wah, terase yang aku ni kawan yang begitu baikkan
pastu aku ingat jugak mase kuliah subuh dengan sape ye aku rase Mira, kita duduk kat dorm membuta, orang sebok gi kuliah subuh kita membuta *ingat tak Mira?
aku rase kita memang suke tidur la, diaorang sebok berlatih masuk menari la ape la, aku tak join menari nari ni *dulu tak berbakat sekarang baru aku sedar aku ade bakat menari, bila petang petang menari dengan housemate aku ayu dengan shila, best wo, kitaorang boleh masuk mari menari la tapi mase PLKN tak sedar pulak bakat mari menari aku ni *sangatlah poyo kan diaorang semue bertungkus lumus la berlatih menari kan, kitaorang balik bilik bertungkus lumus la jugak membuta, macam tu la jugak mase kene jage malam, memang aku tak suke jaga malam, aku ni bukan la berani sangat, dengan anjing terlepas masok pagar la, aku rase aku round sekali je, pastu masuk bilik rehat tidur, bila aku punye pelatih call guna walkie talkie tu, kitaorang pun tipu je la konon konon ade kat dorm mane mane *jahat kan, adik adik yang nak masuk PLKN jangan ikot ye ape yang kitaorang buat tu
lagi satu aku ingat, kilat kilatkan boot aku ingat, kat PLKN boot kene kilatkan weii, kitaorang suke duduk kat lantai, kilatkan boot, sambil bukak kedai kopi *bab bab gossip pun aku memang tak leh lupe la, korang ingat tak weii?
Kesimpulan aku dapat buat aku cume ingat aktiviti makan + gosip (kedai kopi) + tidur je..haha
rindu nak jumpe korang semua, mesti dah banyak perubahan kan, dah dekat lima tahun tak jumpe, kecuali Mira la, hari tu dia melawat aku kat hospital, rumah pun bukan jauh sangat.. Thanks Mira melawat aku hari tu..
jom tengok picture picture PLKN, zaman aku muda mudi + kurus tu..hehe

ni budak dorm aku, ade yang aku tak ingat nama dah pun, sori la ye

aku, dayah, aini

seronok pulak bile ingat kenangan dulu kan, walaupun bukan semua kita ingat kan~~
daaa~~

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

2 comments:

  1. hahaha ni nk habaq mai.. tyme kuliah subuh kite membuta kt surau aa..hihihi tyme budak kene smpok, kite pn join membuta sampai pagi.. yg xley blah konon2 jge malam padahal membute... dan dan org g aerobic, kite pn pe lgi sambung uh tydo... hihihihi.. nme je g plkn... org g blajo menembak.. ap yg kite buat dlm dorm.. pk pk an la ea... hahaha
    pape pn swet memory ryte, xdpt lg da nk cmgi2...

    ReplyDelete
  2. ade mira, ingat tak mse tu ko kot nak g toilet pastu aq tmn blk dorm pastu kt tdo mase kuliah subuh time tu.. ke aini yek?hehe tula ms kjadian sampok tu, mmg best la xyah bngn pg, tdo je lbh.hehe bile TTS lagi la x best TTS kite tido tempt sendiri..hehe

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate