Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Monday, June 20, 2011

~~beauty and fashion show + sambutan hari bapa~~

yuhuuu~~
penatnye hari ni, penat macam aku pulak yang buat show, berdiri tengok show adik tu dari pukul dua sampai abis, pakai wedges pulak tu, memang kebas la kaki kan~~
tak patut la kolej komuniti ni, sepatutnye dia bagi la kad jemputan pada ibu bapa, pastu sedia kan la tempat duduk yang secukupnya, kesian mama aku kene berdiri je tau, kesian jugak kat ibu bapa orang lain kan, kan~~
"CC e-challenge" = college community entrepreneur challenge~~\
untuk course adik beauty and hairdressing dia dinilai berdasarkan tiga kategori, best make up, best hair stylish and best portfolia.. 
kagum la aku tengok dia orang ni, lagi lagi budak course fesyen, pandai gile dia orang desingn baju, cantik canyik pulak tu, kagum gile, aku jahit baju kurung pun tak lepas kan..huhu
tak payah la aku cerita panjang panjang korang tengok la picture yang melambak lambak ni, aku pulak excited amik gambar kan, pantang jumpe camera kan~~


persembahan pembukaan biasa la mestilah ade zapin, nama pun kat johor kan~~

konsep kuda kepang~~




ni la yang adik makeup kan, sebelah tu designer dia, gambar jauh tak berape nampak la~~

semangat tau, orang jepun ni pun datang nak tengok show adik, next week dia datang rumah nak buat sushi, best2~~

dah start dah aku syok sendiri..hehe

mama aku pun nak jugak bergambar kan~~

adik, model dan designer
tema: pottu

tema: tanglong, agak unik la baju dia kan, sebelah tu jurusolek dia, ain

ni tema dia kolam, jurusolek=kak fatin, sebelah aku tu tak tau la sape, terselit pulak dalam gambar ni

tema=wayang kulit
jurusolek=ina

cantikkan makeup dia dengan rambut, ni la juara keseluruhan

jurusolek=MJ
tema=alat muzil cina, pe ntah nama dia

tema= kek lapis
jurusolek=ivon

tema=wau
jurusolek=lupe la name dia ni..sori..hehe

cabtikkan, tapi tak nampak la merak atas kepale, aku pendek sangat pulak..hehe ni la best hair stylish

ni pun aku tak ingat tema ape, aku tau india je..hehe

ni tema dia kuda kepang, baju ni menang tau, tapi tak ingat kategori ape la~~

kak fatin semangat nak amik gambar dengan aku, macam la aku artis kan..hehe

ni dragon~~

ni puak kumbu~~ betol ke eja ni ye?

ni perisai, ni pun menang jugak untuk dress, tapi tak tau la kategori ape, tak berape nak dengar kan~~


comel la aku tengok butang butang ni, colourfull kan, ni kk paguh sebenarnye, aku amik gambar sebab comel, suke..

cian adik aku kelaparan weiii~~

ni jurusoleknye=manje

merak dia tak berape nampak la~~

jurusolek= kak ju (pemenang keseluruhan)

mama dengan kakak jepun~~

ni tarian penutup, syok pulak tengok dia menari~`


lastly bergambar ramai ramai~~

ni la adik kesayangan aku~~

ceh aku nak jugak bergambar dengan sijil, syok sendiri betol kan, tudung pun dah senget dah~~

sebelum balik teman adik cuci makeup model dia dulu, korang tengok la pe aktiviti aku dalam toilet sementara tunggu ye, tak mungkin duduk diam kan~~

tadaaaa
ni la akibat bile nampak cermin dalam toilet kan~~


toleh belakang nampak cermin lagi besar, ape lagi, gunakan dengan sebaiknye la kan~~


adik bersihkan model dia yang begitu cerewet tu ye~~

 terase comel bile amik gambar cam ni, hahah
 orang yang keluar masuk pun dah bengang kan~~
pakse adik amik gambar~~

perasan lagi~~

last gambar sebelum balik~~

best la show ni, walaupun adik aku tak menang kan, keciwa jugak la adik tak menang, congrats untuk semua pemenang ye~~

pas maghrib bersiap siap untuk menyambut hari bapa dengan mama adik, dan mestilah ade babah kan, nama pun hari bapa kan, disebabkan kemalasan aku yang tidak terhingga ni kan, aku tak tukar baju pun, tukar tudung je, pakai syria, senang nak sarung kan~~
kitaorang makan ayam penyet, mama babah makan leleh, (betol ke eja yekk) ataupun ikan keli~~
tak cukup ngan ayam penyet kongsi pulak dengan adik bakso, memang sayang lemak-lemak di perut kan, nak biar makin bertambah kan~~


ayam penyet~~


adik dengan muke penat yang dah tak ade perasaan kan.. same ke muke kita orang?

ni babah + mama punye leleh~~

bila dah siap makan~~
aku tanye babah, "babah, sepatutnye hari bapa sape yang belanje ye?'
pastu babah jawab "ibu la kene bayar"..
aku dengan selamba badak *badak pun tak selamba macam tu kan + kedekut ni kan jawab "betol tu hari bapa, ibu la bayar, hari ibu nanti bapa la pulak bayar"
babah cakap 'selamat hari ibu dah lepas kan..hehe"
akhirnye mama la yang kene bayarkan, aku bukan kedekot la, duduk umah tak de duit la~~
mesti korang cakap hadiah untuk en kekasih boleh pulak kan nak beli hadiah birthday la ape la..
mane ade aku beli lagi, belom ade duit lagi pun..hehe
selamat hari bapa untuk babah tersayang~~



korang pulak macam mane? seronok korang semua sambut hari bapa??

TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

3 comments:

  1. wow byk betul, unik2 huhu :P .

    ReplyDelete
  2. btw, nk minx pndpt psl blog bru dayana > http://herstylestoriie.blogspot.com

    tengok la ea klu sudi ;). esok lusa ada shawl insyaAllah

    ReplyDelete
  3. hehe.. ok dayana.. nanti kita tengok ye..:)

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate