Google+ Followers

~~pEnGikUt sEtiA~~


Wednesday, June 22, 2011

~~dikala kebosanan tahap melampau~~

yuhuuuu~~
dah dua hari aku rasa memang kebosanan gila, selalunya aku rase begitu gembira duduk rumah, tapi dua hari ni rase bosan + malas nak buat keje rumahh *ceh, sebelum ni malas jugak hari ni bertambah malas jugak sampai nak mengarang seperti biase, mencoretkan kate kate di blog ni pun dah tak de idea *memang kering goler idea maka terlahirla entry ni kan..

*gambar hiasan diambil dari google

ape ye aktiviti korang dikala cuti ni, lagi lagi aku yang pemalas nak kerje sementara nak tunggu bulan sembilan, masuk sem baru *lame giler lagi kan, tapi suke la duduk umah membuang mase n, korang suke tak?
kawan kawan aku bile cuti ade jugak la niat dan meneruskan niat mereka untuk bekerje, aku ni memang la niat nak kerje pun memang tak ade la, ape la yang aku takut kan sangat nak bekerje tu kan, sangat la tak bersedia, padahal umur cam aku dah sesuai sangat la kerja kan~~
sepanjang hidup aku ni selepas tamat sekolah kan, baru sekali je aku kerja... mama babah aku jugak salah *jahatnya aku salahkan dia orang diaorang manjakan sangat kitaorang tak bagi kerje, akak akak aku ngan dik aku pun mane penah kerje tau sebelum diaorang nak dapat kerje tetap la, sekarang kerje la dah, umur dah tua cam diaorang tak kan la tak kerje lagi *sempat lagi nak kutuk
untungla aku ni ade jugak pengalaman tau, aku pernah kerja promoter jom heboh, selame dua hari, tolong along aku, aku yang kemalasan ni kan, diri je la tercongok kan, mase tu la baru aku tau perasaan promoter promoter kat luar sane tau, mase tu aku kene edarkan risalah pasal produk yang dijual, mase tu la baru la perasaan sakit hati gila la bile orang tak nak amik risalah yang aku bagi, dalam hati rase "wei, orang suruh amik amik je la, pastu nak buang lantak korang la kan", aku yang pemalas ni cume nak abiskan kertas kat tangan aku je~~
daripada sini la aku baru rase perasaan diorang dan terdetik perasaan kesian, jadinye kalau diorang bagi ape ape aku amik je la *belakang diaorang lain cerite la kan, aku buang je la kan, begitu kejam kan aku
itujela pengalaman aku bekerje sepanjang aku hidup di muke bumi ini~~
kebosanan aku bertambah lagi bile en kekasih busy, handphone tak bunyi pun, kalau bunyi pun pastu memang la keciwa gile nak mati tau, sebab message dari HOTLINK, mase tu aku rase berapi je, en HOTLINK tak payah nak ngorat ngorat antar message, memang tak layan la! ayat perasan giler nak mati..hehe
aku tak suke HOTLINK antar message, aku cume menunggu dengan setiasenye message dari en kekasih, hari ni pulak dah macam hari sedunia tanpa bunyi message.. muka penuh keciwa~~ ok, paham dia busy kerje.. *ayat penuh keikhlasan

menanti message dengan setia...

padahal banyak je cerita dah leh tengok kan, banyak cerita en kekasih dah downloadkan, tapi perasaan nak tengok tak ade la, tak semangat macam selalu, dengar adik gelak sorang sorang abiskan tengok cerita adnan sempit the series, aku tak abis tengok pun lagi, nanti la tengok.. semalam aku jumpe satu blog dia letak link untuk tengok ataupun download we got married, khuntoria, suke victoria dengan nickhun, diaorang sangat comel + sweet, kan, kan? aritu aku ade cerita pasal diaorang, nak bace klik link ni we got married : khuntoria

ni mase first time diorang jumpe, buat love note lagi, tapi telah dicuri oleh orang, peminat diaorang, kelakar kan..hehe

semalam aku dah habis download, tapi aku tetap jugak malas nak tengok..hmmm
ok la, saje nak share, nak termenung cam orang giler bayang la jap..
daaa~~



TERIMA KASIH SUDI BACA, KALAU SUKE BOLEH TEKAN LIKE DAN TINGGALKAN KOMEN. LOVE -DIJA-

2 comments:

  1. hehehehe mati kebosanan da kita ni hahahaha

    ReplyDelete
  2. kan, bihah ade iphone boleh la..haha

    ReplyDelete

terima kasih bagi sepatah dua kate